Investiții de amploare în drumurile din Caransebeș

Oficialii Primăriei au propus spre aprobare în cadrul celei mai recente ședințe de Consiliu Local o serie de proiecte de hotărâre care au avut în vedere aprobarea documentațiilor tehnico-edilitare pentru lucrările care urmează să se deruleze în oraș.

Investițiile în sistemul rutier sunt importante pentru defluidizarea traficului din orașul de pe Timiș și Sebeș, astfel că în cadrul celui mai recent plen aleșii au aprobat documentațiile tehnico-economice pentru finanțarea lucrărilor de investiții. Mai exact, există intenția de a lega trei zone din oraș de centura Caransebeșului. Vizate sunt Strada Zlagnei, prin zona Carboniferă, strada Traian Doda, care este prevăzută și pentru reparație capitală, dar și cartierul Pipirig, prin strada Ștefan Jianu.

Lucrări de 2,5 milioane de lei

De asemenea, municipalitatea a realizat și documentația tehnico-economică pentru începerea lucrărilor de reparații și pe alte străzi. Vizate sunt: Carbonifera Veche, Scorilo, Spitalului, Aninilor și Ștefan Velovan. Străzile vor fi acoperite cu beton asfaltic, trotuarele vor fi amenajate, rigolele și canalizarea modernizate, iar în plus vor fi amenajate și mai multe spații verzi în sectoarele care rămân libere. Lucrările se vor realiza pe o suprafață de peste 24.000 de mp, din care carosabilul propriu-zis ocupă o suprafață de 15.000 de mp. Investiția se ridică la 2,5 milioane de lei, iar durata realizării este de 8 luni de la data începerii lucrărilor.

Cum se reduc costurile?

Cum se intenționează realizarea unor costuri cu un buget mai mic, deja administrația locală a făcut primele demersuri. Primăria a realizat un schimb de teren cu Hidroconstrucția în vederea punerii în funcțiune a Stației de Mixtură a municipalității. Suma alocată din bugetul local pentru cumpărarea utilajelor necesare producerii de mixtură asfaltică se ridică la 256.000 de lei. „Investiția ajută la repararea și asfaltarea străzilor într-un timp mai scurt și cu un efort financiar mult mai redus”, a declarat primarul Marcel Vela. Propria stație de mixtură asfaltică va fi pusă în funcțiune până la sfârșitul acestei veri.