„Unirea Republicii Moldova cu România se va întâmpla mai repede decât cred unii”

PMP Timiș, mulțumit de guvernul liberal! Chiar dacă nu s-a înființat ca minister, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova este un motiv de bucurie pentru pemepiști. Cornel Sămărtinean pune accentul pe obiectivul partidului: unirea României cu Republica Moldova.

În urma negocierilor pentru învestirea Guvernului Orban, președintele PMP, Eugen Tomac, a pus condiția înființării unei instituții care să se ocupe de relația dintre România și Republica Moldova. PMP reafirmă că lucrează constant pentru unirea cu țara de peste Prut. Pentru a-și îndeplini angajamentul, Ludovic Orban a dispus crearea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova.

Partidul Mișcarea Populare pregătește un membru de partid ca să fie nominalizat pentru coordonarea și conducerea departamentului. „Prima și cea mai importantă condiție a fost crearea unui departament, a unui minister, a unei entități sau a unei instituții care să rezolve, să mențină și să pună în practică tot ce înseamnă problematică între Republica Moldova și România. Unul dintre obiectivele noastre importante este unirea Republicii Moldova cu România, o unire care se va întâmpla mai repede decât cred unii și alții. Noi luptăm pentru acest lucru și este foarte important ca această instituție să existe și să funcționeze cu adevărat în tot ce înseamnă realizarea de pași concreți către atingerea acestui obiectiv. Guvernul Orban s-a ținut de cuvânt. Această instituție există, nu ca minister, așa cum ne-am fi dorit noi, dar este o instituție în subordinea guvernului și astăzi funcționează. Avem nominalizat un reprezentat al partidului nostru pentru coordonare și conducere.”, a declarat Cornel Sămărtinean.

În noiembrie anul trecut, Ludovic Orban a decis înființarea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova în cadrul Secretariatului General al Guvernului. Departamentul a apărut săptămâna trecută în presa națională pentru numirea Anei Guțu, profesor universitar din Chișinău, drept secretar de stat. Președintele PMP, Eugen Tomac, a transmis mulțumiri premierului pentru îndeplinirea angajamentului prin care a creat departamentul care are ca scop impulsionarea relațiilor dintre țările vecine.