Unii se ceartă, alții caută soluții! Aquaparcul lui Nelu Popa prinde contur în altă parte!

S-a tot vorbit despre raiul care ar putea fi construit în locul ruinelor de pe platforma industrială Mociur. Parcuri, un mall și un aquaparc reprezentau doar o parte din dorințele lui Nelu Popa. În timp ce la Reșița primarul duce muncă de convingere cu aleșii locali, alții arată că se poate!

În ședința Consiliului Local Reșița din luna noiembrie 2016, Nelu Popa și viceprimarul Vasile Paul au dus lupte grele de convingere a aleșilor locali PSD-PMP că achiziționarea a 7 hectare de teren în Mociur contra sumei de 610.000 de euro ar fi, pentru municipalitate, mană cerească. În zadar, însă! Așa că terenul respectiv și clădirile aferente au fost cumpărate de o firmă din Târgu Mureș.

CITEȘTE ȘI: Edilii Reșiței acuză: Samsarii, hienele și șacalii sunt vii! PSD lasă terenurile din Mociur pe mâna bișnițarilor, murim cu toții!

În timp ce la Reșița orice demers spre dezvoltare pare suspect, consilierii locali din Bistrița ne dau peste nas. Aceștia au aprobat deja studiul de fezabilitate pentru realizarea unui proiect de 8 milioane de euro prin care municipalitatea vrea să amenajeze un aquaparc, cu piscine acoperite, dar şi în aer liber, cu spaţii de relaxare şi zonă de agrement, banii urmând să fie accesaţi de la Guvernul României, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.

„S-a votat bugetul de stat, suntem eligibili cu acest proiect pentru finanţare prin PNDL şi trebuie să trimitem propunerile cu votul Consiliului Local. El ar putea fi finanţat în proporţie de 98%. Avem şanse să luăm aceşti bani, dar trebuie să luptăm pentru ei”, a declarat primarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, pentru Mediafax.

Potrivit studiului, noul complex aquaparc ar urma să aibă o suprafață de 5 hectare. Proiectul prevede amenajarea unei clădiri care va permite accesul în aquaparc, în acest imobil urmând să fie casa de bilete, birourile și spațiile administrative și o clădire principală cu o suprafață de cel puțin 1.200 de metri pătraţi, unde va exista un bazin acoperit, un bazin de înot pentru adulți și o piscină pentru copii, grupuri sanitare, saună uscată, saună umedă și saună cu infraroșii, jacuzzi, topogane, SPA, salon de jocuri, popicărie/bowling, biliard, tenis de masă, dușuri, vestiare și un punct de prim ajutor.

Totodată, în exterior sunt prevăzute bazine cu topogane independente, bazine cu valuri și hidromasaj, vestiare, dușuri, plajă și grupuri sanitare.

Proiectul prevede și amenajarea a două patinoare , unul deschis și altul acoperit.

În zonă va fi montată și o scenă mobilă pentru spectacole în aer liber și vor fi amenajate spații pentru competiții, demonstrații și antrenament cu role, skateboard și biciclete, terenuri de tenis, volei și baschet, dar și o zonă de camping, capacitatea de deservire a complexului fiind gândită pentru un aflux de 5.000 de persoane pe zi în timpul verii.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/