Fără grădini în spatele blocului! Bine, câteva răsaduri se acceptă…

Administrația reșițeană pune tot mai mult accent pe aspectul orașului. Așa că nu pare să mai tolereze nicio abatere. Însă cum orice regulă are și excepții, la fel se aplică și în cazul de față.

Reprezentanții Primăriei Reșița au avut recent o întâlnire cu asociațiile de proprietari pentru a le adresa rugămintea de a se implica în campania „Reșița curată. Curățăm și menținem”. Li s-a spus clar că, după cele aproape 2 luni de campanie, Reșița trebuie să lucească de curățenie și să nu mai existe urme ale lipsei de civilizație sau de… grădinărit. Mai exact, reșițenii nu au voie să crească animale în jurul imobilelor, dar nici să cultive legume pe spațiile verzi. Cel puțin asta spune Poliția Locală. „Am văzut în multe locații din Reșița, sunt foarte multe construcții, gen cuști de câini, locuri de depozitare a uneltelor de grădinărit sau unde să mai crească omul o găină pe lângă bloc. Nu este permisă creșterea animalelor pe raza municipiului Reșița. Contravenție o constituie și cultivarea de legume în zona verde din preajma imobilelor”, a subliniat Iulia Rădoi, șeful Biroului Inspecție și Control.

celtic transilvania 1000x100px

Dacă reprezentantul legii s-a arătat ferm în declarații, viceprimarul Vasile Paul a fost mai îngăduitor. Acesta a mărturisit că nu este un adept al sancțiunilor și că, uneori, abaterile de la regulă trebuie tratate cu indulgență, acolo unde ele nu sunt majore. „Ideea de sancțiuni, de amenzi este ceva de evitat, de ultimă instanță. Cei care merg în control trebuie să aibă mult discernământ. Pentru că dacă văd două cepe și o roșie într-un rondou de flori trebuie să mă gândesc că poate a pus pensionarul. Bineînțeles, nu vom face din toate parcurile din oraș zone agricole. Dar dacă în spatele blocului omul și-a pus câteva legume… Dar, bineînțeles, să nu fie în zone vizibile, să nu strice aspectul și să nu îi deranjeze pe ceilalți locatari”, a fost de părere viceprimarul Reșiței.