Unele zone din Timișoara, tot fără căldură. Când se rezolvă problemele

Sunt probleme în continuare în ceea ce privește furnizarea căldurii în locuințele timișorenilor racordați la Colterm. În acest moment, în două zone din oraș lucrările la rețele nu sunt finalizate. Este vorba de București și Odobescu, iar reprezentanții Colterm speră că șantierele vor fi finalizate zilele următoare.

Noroc că s-a mai încălzit vremea, altfel mii de timișoreni ar fi fost nevoiți în continuare să stea în frig în locuințe. Ioan Doboși, președintele Consiliului de Administrație al Colterm, a anunțat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că șantierele deschise la rețelele de termoficare din zonele București și Odobescu nu au fost nici acum închise, astfel că nu se poate furniza căldură.

Sâmbătă am făcut un tur al lucrărilor în oraș, punctele nevralgice sunt zona Odobescu și azi de dimineață a fost prezent antreprenorul pe șantier cu dirigintele, iar noi, în calitate de concesionari ai acestor rețele, am luat legătura cu ei. Urmează să stabilim procedura prin care comunicăm în așa fel încât aceste rețele să fie executate tehnic, corect și să putem să dăm căldură. Un alt punct nevralgic a fost punctul termic 21, zona București – Școala Generală 16. Avem o întâlnire cu oamenii tehnici, în așa fel încât până la sfârșitul săptămânii, Generală 16 și grădinița din zonă să aibă căldură. Pe str. Mureș se lucrează pe circuitul primar, iar în ziua de marți va fi o joncțiune importantă între circuitul vechi și cel nou. Pe circuitul secundar, în momentul de față instalațiile sunt puse în funcțiune, mai puțin PT21 și zona Odobescu”, a explicat Ioan Doboși.

La fel ca și primarul Dominic Fritz, președintele Consiliului de Administrație al Colterm a vorbit despre necesitatea majorării prețului gigacaloriei.

Procedura de insolvență are în vedere securizarea consumatorilor, iar ceea ce ne propunem este ca pe parcursul acestei ierni să furnizăm căldură în oraș. Insolvența este o posibilitate de a salva Coltermul. Societatea a făcut mai multe lucruri începând cu luna februarie. Am făcut restructurarea Coltermului și am schimbat organigrama, de la șapte am redus la patru numărul directorilor. Am păstrat oamenii din Colterm, nu am adus alți oameni. Ca om tehnic vă pot spune că am găsit în Colterm o foarte bună competență tehnică și că sunt în acest moment instalațiile întreținute în așa fel încât ele să funcționeze. Cu rezerva că din 2007 – 2009 prețul gigacaloriei în Colterm nu s-a modificat, iar investițiile majore nu s-au făcut pe aceste rețele. Ultimele investiții le derulăm acum prin acest proiect european prin care avem zece kilometri de circuit primar și 20 de kilometri de circuit secundar”, a detaliat Ioan Doboși.

În acest moment, potrivit președintelui Consiliului de Administrație al Colterm, societatea are contracte cu trei furnizori de cărbuni. „Doi dintre ei și-au păstrat contractul la vechiul preț, în așa fel încât va trebui în momentul livrării să plătim gazul. O garnitură de tren înseamnă în jur de 200.000 de lei”, a explicat Ioan Doboși.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/