Politehnica din Timișoara înființează un centru de inovare și transfer tehnologic. Banii vin de la Dezvoltare

rectorat politehnica
Vin bani de la Ministerul Dezvoltării pentru construcția unor noi unități de învățământ în Timiș! Autoritățile au anunțat că finanțează un proiect al Universității Politehnica pentru înființarea unui centru de inovare și transfer tehnologic în valoare de peste 1,6 milioane de lei. 

Potrivit anunțului ministrului Dezvoltării Cseke Attila, Timișoarei îi vor fi alocați 1.694.000 lei pentru înființarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic Politehnica 2020 din cadrul Universității Politehnica Timişoara și diversificarea serviciilor de inovare și transfer tehnologic ale CENTA-ISIM din cadrul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Sudură și Încercări de Materiale.

Ministrul Dezvoltării a semnat 17 contracte de finanțare prin POR 2014-2020, a căror valoare totală eligibilă este de 76,6 milioane de lei. Dintre acestea, 5 vizează construcția, reabilitarea și modernizarea unor unități de învățământ.

Potrivit Universității Politehnica, Oficiul de Inovare și Transfer Tehnologic, parte componentă a Biroului pentru valorificarea cercetării, este destinat dezvoltării capacității și competențelor de transfer tehnologic ale universității prin consolidarea și dezvoltarea de parteneriate cu mediul economic în vederea implementării și transferului de know-how tehnico-științific, diseminării rezultatelor cercetării; monitorizarea transferului rezultatelor cercetării centrelor și colectivelor de cercetare spre mediul industrial și consilierea acestora și acordarea de consiliere, susținere logistică și financiară pentru protecția proprietății intelectuale a rezultatelor cercetării centrelor și colectivelor de cercetare din UPT, precum și pentru crearea de start-up-uri sau spin-off-uri inovante.

Tot cu fonduri europeni va fi implementat și un proiect în comuna Bârna, din județul Timiș, pentru refuncționalizarea unui spațiu existent în vederea înființării unui centru comunitar integrat. Acest proiect va beneficia de 477.300 lei.