Fritz vrea o nouă conducere la STPT care să rezolve problemele societății

fritz dominic

Dominic Fritz a declarat că urmează să fie numită o nouă conducere la Societatea de Transport Public Timișoara, după demisia liberalului Nicu Bitea. Edilul-șef speră că vor putea fi rezolvate problemele societății, fără să se aștepte sprijinul financiar al primăriei.

Liberalul Nicu Bitea și-a dat demisia, astăzi, din funcția de director general al Societății de Transport Public Timișoara, după trei ani de mandat, în urma scandalului în care a fost implicat alături de deputatul PNL Cosmin Șandru. Vă reamintim că cei doi au fost puși sub acuzare de DNA pentru dare de mită după ce au încercat să „cumpere” votul unui parlamentar USR la moțiunea de cenzură.

Legat de demisia lui Nicu Bitea, primarul Dominic Fritz a declarat scurt că „este o decizie luată de el, pe care o respect și îi urez toate cele bune pentru viitorul său. Îi mulțumesc pentru munca pe care a făcut-o pentru STPT”.

De asemenea, întrebat despre datoriile STPT la ANAF, făcute publice de Nicu Bitea, primarul Timișoarei a precizat că speră ca noua conducere a societății să nu mai aștepte ajutor financiar de la municipalitate atunci când se confruntă cu diferite dificultăți.

În legătură cu acele eșalonări, în primul rând asta este responsabilitatea societății. Cred că tocmai ideea ca societățile comerciale ale Primăriei Timișoara să fie branșate la bugetul local și oricând apare o problemă trebuie din bugetul local să plătim este o percepție problematică și aștept ca cu noua conducere de la STPT să rezolvăm și aceste probleme”, a afirmat Dominic Fritz.