FOTO. Elevii de la „Romul Ladea” vor avea școala pe care și-o doresc

romul ladea lucrari (3)

Continuă lucrările de modernizare la Școala Gimnazială „Romul Ladea” din Oravița. Condițiile în care vor studia elevii în viitorul apropiat vor fi unele de top.

Printr-o finanțare europeană de peste 19 milioane de lei, orăvițenii din Zona Gării și în special elevii care învață la Școala Gimnazială „Romul Ladea” vor avea parte de condiții mult mai bune. Modernizarea școlii este cuprinsă într-un proiect mult mai amplu, cu o valoare totală de 19.569.075,21 lei, din care 19.175.831,24 lei – finanţare nerambursabilă, prin Axa prioritară 13 – Sprijinirea regenerării orașelor mici și mijlocii, apelul de proiecte dedicat sprijinirii obiectivelor Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD).

romul ladea lucrari (4)

În ceea ce privește unitatea de învățământ, se va interveni la diferite corpuri de clădire ale şcolii (spații destinate învățământului primar, gimnazial şi preşcolar, sală de sport), prin: refacerea/consolidarea structurii de rezistență, refacerea șarpantei din lemn cu învelitoare din tablă profilată, izolarea planșeului peste etaj, a soclului şi pereților, înlocuirea ferestrelor, refacerea termoizolației și hidroizolației, instalarea unui sistem de iluminat cu tehnologie LED, montarea de ventilo-convectoare pentru încălzire, refacerea tencuielilor interior-exterior, dotarea cu echipamente a sălilor de curs, laboratoarelor şi atelierelor, achiziția unor softuri educaționale etc.

romul ladea lucrari (5)

„Pentru că investind în copii investim în viitor, facem în continuare pași importanți spre creșterea calității actului educațional și asigurarea de condiții moderne de învățare în orașul nostru. Lucrările de modernizare a Școlii Gimnaziale «Romul Ladea» sunt în plină desfășurare, ceea ce înseamnă că în curând elevii noștri vor avea școala pe care și-o doresc.”, spune primarul Dumitru Ursu.

romul ladea lucrari (1)

romul ladea lucrari (2)