Incompatibilitate și conflict de interese. Doi aleși locali din Caraș-Severin, anchetați de ANI

ani

Doi consilieri locali din Caraș-Severin au fost declarați în stare de incompatibilitate, respectiv – conflict de interese de către Agenția Națională de Integritate.

Agenția Națională de Integritate a transmis astăzi o listă cu 13 aleși locali, identificați cu diverse probleme legate de integritate.

Printre ei se află și Danieluș Cristinel Răduț – consilier local în comuna Constantin Daicoviciu. În perioada exercitării mandatului de consilier local din perioada 2016 – 2020, Răduț a participat la deliberarea și adoptarea unei hotărâri de consiliu local în 31 martie 2020 prin care s-a hotărât darea în administrare pe 10 ani a unui teren în suprafață de 877 mp situat în intravilanul localității Prisaca din comuna Constantin Daicoviciu, către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, cu intenția de a construi un imobil care să deservească centrului în cadrul căruia Danieluș Cristinel Răduț deține o funcție contractuală de conducere.

Un alt consilier local – Grigore Iosif Boldea din Prigor – a fost declarat incompatibil de ANI pentru că, în perioada exercitării mandatului de consilier local 2016 – 2020, societatea comercială în cadrul căreia soția acestuia deține funcția de administrator și calitatea de asociat unic a furnizat servicii comerciale Primăriei Prigor.

Potrivit comunicatului de presă al ANI, Danieluș Cristinel Răduț nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.