Unde n-ajută vaccinarea, ajută numărul redus de infectări! Doar 6 unități de învățământ din Caraș-Severin rămân închise

diverse pupils wearing face masks greeting and bumping elbows

Mai bine de jumătate dintre comunele și orașele cărășene au astăzi incidența cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 mai mică de 3. Asta înseamnă, potrivit noilor decizii ale Ministerului Educației, că de luni orele pot fi reluate față în față în toate acele localități, fără să se mai țină cont de rata de vaccinare a angajaților.

Unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cazurilor de COVID-19 este sub 3 la mie pot decide ca de luni, 22 noiembrie, orele să se desfășoare în format fizic, indiferent câți angajați sunt vaccinați. La nivelul județului Caraș-Severin, potrivit incidenței de vineri, 19 noiembrie, cea care este luată în calcul în raportarea ISJ, în 45 de localități orele se pot relua fără probleme.

Cu toate acestea, în județ există și cazuri de COVID-19 în rândul profesorilor și elevilor care au dus la suspendarea cursurilor punctual, în anumite clase:

leader board 728 x 90 px

ore suspendate clase 19 noiembrie

La această dată, în Caraș-Severin sunt confirmați cu SARS-CoV-2 23 de elevi și 19 angajați din sistemul de învățământ. 93 dintre cele 403 unități de învățământ din Caraș-Severin anunță că personalul este vaccinat în proporție de 100%.

Una dintre măsurile aprobate vineri de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) se referă la permiterea participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2.

Așadar, în Caraș-Severin sunt 6 unități care vor rămâne închise de luni pentru că personalul nu s-a vaccinat în proporție de cel puțin 60%, iar incidența cazurilor de COVID-19 este mai mare de 3 cazuri la 1.000 de locuitori:

  • Școala Gimnazială Berzasca
  • Grădinița Berzasca
  • Grădinița Liubcova
  • Școala Gimnazială Copăcele
  • Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare
  • Școala Gimnazială Verendin