Unde e producţia românească de echipamente de protecţie?

1000x100 (2) untitled design set 970x90 px

Cristian Moş, preşedintele USR Timiş, consideră că România nu a luat nici pe departe măsurile care se impun în aceste momente de criză. Moş consideră că singurul lucru pus în aplicare a fost doar instalarea stării de urgenţă şi distanţarea socială. Investirea masivă în producţia de echipamente de protecţie ar fi fost prima măsură care se impunea în această situaţie, pe lângă multe altele care trebuiau puse în aplicare.

Unde e producția românească de echipamente de protecție? Se întreabă retoric Cristian Moş într-o postare pe pagina sa de Facebook. România a luat măsuri de distanțare socială timpuriu, raportat la țările din jurul nostru. Asta ne-a dat un avans de 2-3 săptămâni, avans pe care l-am irosit în mare măsură, consideră acesta.

„În acest timp trebuia să investim masiv în producția de echipamente de protective, să investim masiv în ventilatoare și paturi A.T.I, să facem accesibile pentru populație măști de față și eventual mănuși, să instruim populația în folosirea corectă a echipamentelor de protective, să creștem masiv capacitatea de testare, să construim urgent spitale de campanie – după modelul New York.  Ce am făcut (util) în acest timp? Doar instalarea stării de urgență și oarece succes în distanțarea socială.”, arată liderul USR Timiş.

„Va mai dura mai bine de un an până când vom avea concerte, adunări publice, terase şi restaurant pline”

Banner Forta Dreptei tm 1000x100 1000x100 (4)

Moş mai spune că măsurile de mai sus nu sunt un moft şi că acestea trebuie puse în aplicare chiar şi acum, în ceasul al 12-lea. Faptul că nu au fost adoptate până acum nu le face să-şi piardă sensul şi că trebuie luate în considerare cât mai repede. Liderul USR mai vorbeşte şi despre transformarea societăţii din această perioadă şi estimează că până a reveni la normalitatea absolută va mai trece cel puţin un an de zile.

„Toți experții de pe glob (care nu aparțin de sisteme totalitare, precum Rusia sau China) sunt convinși că va trebui să trăim cu acest virus o vreme îndelungată. Asta înseamnă că societatea umană se va transforma. Nu doar România. Societatea își va reveni treptat, dar va dura probabil mai bine de un an până când vom mai avea concerte, adunări publice, terase și restaurante pline… Suntem nevoiți să schimbăm regulile vieții de zi cu zi. Să schimbăm felul și condițiile în care muncim. Să ne automatizăm și să investim în sectoare economice care nu sunt atât de puternic afectate… Suntem forțați să facem pași mari înspre viitor, chiar dacă nu suntem pregătiți. Trebuie să ne digitalizăm, trebuie să ne adaptăm şi trebuie să nu lăsăm pe nimeni în urmă.”, susţine Cristian Moş.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/