Inspectorii DSP Timiș extind controalele! Vizită inopinată la Maternitatea Odobescu!

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș au anunțat că extind spectrul de controale efectuate cu scopul de la limita răspândirea noului virus.

O atenție deosebită va fi acordată Maternității Odobescu, care a fost amendată cu 10.000 de lei după ce mai multe cadre medicale și paciente au fost infectate cu noul virus. Amenda a fost dată pentru necompletarea corespunzătoare a unor fișe medicale, a anunțat primarul Nicolae Robu. Inspectorii DSP au făcut o vizită inopinată, dar nu s-au găsit probleme de această dată.

„Precizăm faptul că se acordă o atenție deosebită Maternității Odobescu, unde a fost efectuat un control inopinat, în urma căruia s-a constatat faptul că s-au implementat circuite noi stabilite, că există materiale suficiente de protecție, dezinfectanți și teste pentru determinarea infecției SARS-COV-2. nu s-au constatat neconformități care să impună aplicarea de sancțiuni convenționale. Este în desfășurare testarea pacienților și se lucrează la anchetele epidemiologice.”, au anunțat reprezentanții DSP Timiș.

Conform programului stabilit de Direcția de Sănătate Publică, sunt vizate spitalele, sectorul alimentar care livrează pe comandă produse și preparate, retaileri majori și magazine de proximitate, unitățile din sectorul serviciilor, unitățile de cazare integrate programului de primire a cadrelor medicale și a persoanelor carantinate, distribuitori angro și de aprovizionare a rețelelor de puncte comerciale și prestatori de servicii de toate categoriile, în transporturi sau utilități publice. Sunt urmărite condițiile în care se desfășoară activitățile economice, respectarea normelor igienico-sanitare, procedurile legate de monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a angajaților și standardele de echipare a personalului cu materiale de protecție.

„În exercitarea atribuțiilor sale, privind aplicarea măsurilor de sănătate publică, Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș a planificat și desfășoară cel mai extins spectru de controale și inspecții pentru prevenirea riscurilor epidemiologice, în toate unitățile sanitare cu paturi, unitățile de deservire publică și în cele care au legătură directă sau indirectă cu publicul. Acțiunile de evaluare și monitorizare a siguranței medicale în aceste unități au fost deja planificate pentru perioada ce va urma sărbătorilor Pascale, astfel încât să fie prevenite și identificate potențialele apariții a focarelor de infecții.”, mai spun reprezentanții instituției.

Inspectorii vor verifica și dacă sunt respectate normele impuse de ordonanțele Militare intrate în vigoare.