„Unde au ascuns useriștii campania «Fără penali în funcții publice»? De ce nu sunt în piață să protesteze?”

Problemele penale din trecutul lui Florin Cîțu aruncă întreaga coaliție de guvernare în aer, consideră senatorul PSD, Ion Mocioalcă. Acesta spune că odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîțu a devenit o simplă marionetă, fiind acum șantajabil. Totodată, se întreabă dacă cei din USR au uitat de campania pe care o promovau cu atât de multă înverșunare – „Fără penali în funcții publice”.

România a ajuns într-o situație penibilă în care se află de altfel întregul Guvern, iar Klaus Iohannis are datoria constituțională, legală și morală să scoată rapid țara din această stare. Președintele trebuie să renunțe la dubla măsură, spune parlamentarul PSD, Ion Mocioalcă. „Executivul nu mai poate fi condus de un politician condamnat penal. Menținerea lui Cîțu în funcție este un atac la credibilitatea României. Demiterea sau demisia! Nu sunt alte soluții. Un premier șantajabil nu poate guverna în interesul românilor.”, mai spune senatorul social-democrat, care consideră că, odată cu dezvăluirea istoricului penal, premierul Cîțu a devenit doar o marionetă. Haosul din coaliție a escaladat, iar deciziile se vor lua de acum încolo doar pe bază de șantaj, prin forță, nu pe bază de negociere politică transparentă.

Ion Mocioalcă cere egalitate și reamintește de campania USR care făcea referire la interdicția de a ocupa funcții publice în cazul în care o persoană are un trecut penal. „Sub patronajul președintelui, ipocrizia riscă să devină politică de stat. Penalul lui Iohannis este mai presus de lege? Politicienii PNL au voie să fie condamnați penal, să facă închisoare și să ocupe funcții publice? Unde au ascuns useriștii campania «Fără Penali în funcții publice»? De ce și-au băgat capul în pământ? De ce nu sunt în piață să protesteze?”

Pentru ca România să mai aibă șanse să nu se scufunde și mai rău, guvernarea trebuie resetată de urgență, mai spune Ion Mocioalcă, cea mai corectă soluție fiind demiterea sau demisia lui Cîțu și alegeri anticipate. „Iohannis a eșuat cu toți premierii lui, cu toate guvernele sale. Măcar acum, în ultimul ceas, după o guvernare eșuată, după ce a pus un penal în fruntea guvernului, este dator cu o veste fantastică pentru români!”