Cîțule, nu fi trist!

cîțu

Cîțule, ce mai făcuși, bre, de te-au dat ăștia din nou la presă? Ai dracu oameni, domnule! Păi nu le-o fost de ajuns că ți-au scos pe tarabă dosarul cu alea două zile de bulău din State, trebuia să-ți facă și asta? Sau nu știi despre ce vorbesc? Hai, nu fă pe niznaiu că nu ține. Mai bine spune cum a apărut povestea asta cu o datorie neplătită de 6.700 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank? Ce dracu, chiar ai crezut că dacă speli putina îți pierzi urma? Atât de proști îi crezi pe americani? Bă, frate, cum poți să fii atât de naiv? Hai, dacă ai fi fost un terchea-berchea, aș fi înțeles, dar tu ești ditamai finanțistul, ai școală cât toți miniștrii tăi la un loc. Despre ce vorbim?

Don Florin, să nu te superi pe mine că îți spun. Atunci când am auzit de chestia asta mi-o venit în minte versurile lui Eminescu de la „Ai noștri tineri”. N-am îndrăznit să le postez pe Facebook, cum fac unii, care abia așteaptă să-ți dai cu stângu-n dreptu’, dar pot să ți le spun aici, în particular: Ai noştri tineri la Paris învaţă//La gât cravatei cum se leagă nodul//Ş-apoi ni vin de fericesc norodul//Cu chipul lor isteţ de oaie creaţă. Adică nimic sub soare în ultimii o sută și ceva de ani. Ce zici, se potrivesc și în zilele noastre? Aceeași bagabonțeală pe banii babacilor, același comportament de semidoct care le știe pe toate sau care face pe prostul.

Eu nu zic că ești în situația ălora cu chip de oaie creață, care învață prin ale țări străine, și chiar aș vrea să-ți iau apărarea când te văd luat în șuturi din toate părțile. Că îmi pare rău de tine. Sincer. Că mă gândesc că dacă o fi vreo încurcătură la mijloc? Că s-au mai întâmplat de astea, să fii confundat și să plătești în locul altuia. Numele tău e cu „î” din „i”. Dacă dintr-o regretabilă eroare numele s-a transmis greșit, cu „â” din „a”? Nu știu, îmi dau și eu cu părerea.

leader board 728 x 90 px

Sau să te păsuiască o vreme, măcar o săptămână, două. Dacă or așteptat atâția ani să te dea în gât, de ce nu ar mai avea răbdare câteva zile? Să vedem dacă n-ai făcut vreun drac cât ai stat un an în Noua Zeelandă. Că la cum scot ăștia informațiile despre trecutul tău, n-ar fi exclus să auzim că ai vreo amintire din Bora-Bora sau mai știu pe unde ai umblat în tinerețe. Hai, nu te supăra pe mine, dar ce să-ți fac dacă te-o mâncat în cur să candidezi împotriva lui Orban la șefia marelui partid.