Tinerii din Timiș, invitați să fie „umbra” consilierilor locali sau județeni ai USRPLUS, într-un program de voluntariat

Persoanele care doresc să afle mai multe despre ce înseamnă administrația publică sunt așteptate să se înscrie în cadrul unui program de voluntariat inițiat de USRPLUS Tineret Timiș. Astfel, participanții vor fi „umbra” unor consilieri locali sau județeni pe parcursul lunii septembrie.

O acțiune inedită a fost lansată de organizația de tineret a USRPLUS Timiș. Astfel, tinerii interesați să afle mai multe despre cum se face administrație publică locală pot să se înscrie la un program pe bază de voluntariat, în cadrul căruia vor fi „umbra” unor consilieri locali sau județeni din Timiș.

Fii umbra consilierului tău local sau județean! Organizăm primul shadowing cu decidenți locali din județul Timiș. Anul trecut ai fost la vot pe 27 Septembrie și ți-ai ales reprezentanții. Acum ai șansa să îi cunoști în persoană și să furi de la ei meserie. Consilierii USRPLUS sunt oameni noi, veniți cu experiența din domeniul privat sau civic, oameni competenți interesați de viitorul orașului și județului în care trăiesc”, a transmis USRPLUS Tineret Timiș.
Pentru început, participanții vor primi un curs de introducere cu lucrurile pe care le face consiliul local, respectiv consiliul județean. Apoi voluntarii vor avea un consilier cu care vor lucra. Astfel, vor merge cu el în comisia tehnică din care face parte pentru a vedea la ce proiecte lucrează și vor asista la ședințele de consiliu, în care se votează și se aprobă proiectele de hotărâre.
Programul este unul pe bază de voluntariat și va fi organizat în luna septembrie, aproximativ două ore pe zi. Tinerii interesați sunt așteptați să trimită un email la usrtinerettimis@gmail.com, în care să includă un CV și o scrisoare de intenție, până la data de 22 august.
Acest apel este deschis pentru orice tânăr ce vrea să se implice și să învețe! Scopul USR Tineret este să atragem cât mai mulți tineri interesați spre mediul administrativ local, să ajungă chiar ei decidenți cu o viziune de transformare a comunităților din care fac parte”, a informat USRPLUS Tineret Timiș.