Undă verde pentru un aer proaspăt la Oravița. 3 milioane de lei pentru transformarea radicală a unui teren în paragină

Fondurile europene încep să-și pună amprenta pe orașul de pe Valea Carașului. Peste 3 milioane de lei sunt gata să schimbe complet înfățișarea unui teren actualmente degradat și neutilizat, Zona Gării urmând să îmbrace haine noi, spațiile verzi și cele de recreere fiind absolut vitale pentru îmbunătățirea factorilor de mediu și a condițiilor de viață.

Dacă până mai ieri pe terenul cu o suprafață de cca. 4 hectare, situat în Zona Gării, se înălțau bălăriile, în viitorul apropiat, orăvițenii vor putea trece în istorie peisajul dezolant. Lucrările pentru transformarea terenului în zonă verde au fost deja demarate, totul printr-un proiect finanțat prin POR, în valoare de peste 3 milioane de lei, aportul administrației publice locale fiind de 2%.

Printre obiectivele specifice trasate în cadrul proiectului se numără:

– reconversia funcțională a două parcele de teren aflate în stare de degradare cu o suprafață totală de 4,1 ha din mediul urban al orașului prin plantarea cu spațiu verde a 38.744 mp;

– creșterea suprafeței spațiilor verzi la 12,58 mp/locuitor, cu impact pozitiv imediat asupra calității vieții și stării de sănătate a populației urbane;

– satisfacerea nevoilor de agrement și recreere a populației orașului Oravița prin realizarea unui parc cu opt zone de activități de interes pentru comunitate în materie de activități recreaționale și culturale pentru toate vârstele.

„Trăim în secolul vitezei, unde omul are tot mai puțin timp pentru a-și lua o pauză binemeritată. În contextul actual, cu toții avem nevoie de o gură de aer proaspăt, de socializarea directă, mai ales după lunile de izolare. Ei bine, pentru a ne putea relaxa avem nevoie de astfel de zone verzi. În plus, omul, în momentul în care ia contact cu natura, are capacitatea să se desprindă de rutina zilnică, devine creativ și este mult mai motivat în a-și atinge țelurile”, a ținut să transmită șeful administrației publice locale de pe Valea Carașului, Dumitru Ursu.

Sursa foto principal: atitudineadincalarasi.ro.