Alți bani, o altă inaugurare! Bazinul acoperit are nevoie de 100.000 de euro pentru reparații

Bazinul acoperit din cartierul lugojean Ştrand nu va putea fi dat în folosinţă nici după patru ani de la inaugurare, când a fost arătat electoratului înaintea alegerilor locale din 2016.

În toată această perioadă, bazinul pentru care s-au cheltuit circa un milion de euro a stat cu lacătul pe uşă, situaţie care nu se va schimba prea curând. Francisc Boldea, primarul municipiului, nu a reuşit la ultima şedinţă să convingă consilierii locali să aprobe două proiecte de aproape 100.000 de euro pentru achiziţia unor echipamente şi reamenajarea unui spaţiu tehnic, pentru a putea da în folosinţă obiectivul.

Un alt proiect prevedea că sunt necesare lucrări la pardoseală, după ce experții au constatat că gresia folosită în sala bazinelor nu este antiderapantă, ceea ce ar putea duce la accidente grave. Soluția sugerată a fost aplicarea unei folii antiderapante peste gresie.


„Fostul constructor nu şi-a îndeplinit toate obligaţiile din contract şi acum suntem în situaţia să cumpărăm echipamentele de care mai este nevoie pentru funcţionarea bazinului. Între timp au apărut câteva modificări legislative şi trebuie să ne conformăm. Camera tehnică trebuie ignifugată, se cere dotarea cu ventilatoare pe conductele de aerare-ventilare, iar în urma evaluării tehnice stabilit montarea unui cazan de tratare termică a apei şi achiziţionarea a două baterii pentru încălzire”, a explicat Cristian Galescu, viceprimarul Lugojului.

Împotriva solicitării primarului Francisc Boldea au fost consilierii PNL şi PMP, care au considerat nejustificat faptul că deși bazinul a fost inaugurat cu surle și trâmbițe, abia acum administrația PSD a realizat că nu se poate circula pe gresie sau sistemul de aerare nu e bine făcut.

Administraţia Boldea intenţionează să propună proiectul pe ordinea zi de la următoarea şedinţă de consiliu local, la fel cum s-a procedat, într-un caz similar, cu terenul de la fosta unitate militară de infanterie de pe strada Timişoarei, care a fost propus de mai multe ori, timp de aproape doi ani.