COVID-19: Multe cazuri în județul Timiș! Cinci bănățeni au pierdut lupta cu boala

Trendul ascendent se menține în România în ceea ce privește pandemia COVID-19. Aproape 1.350 de cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, dintre care 21 în Caraș-Severin și 68 în județul Timiș. Sute de pacienți sunt internați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă din țară, iar în Banat au fost înregistrate și cinci decese.

Potrivit datelor emise de Grupul de Comunicare Strategică, 57.895 de români s-au infectat în ultimele șase luni. Dintre aceștia, aproape 30.000 au fost declarați vindecați după o dublă testare negativă, iar alți 5.639 au fost externați la 10 zile după depistare pentru că nu aveau simptome. De asemenea, 2.566 de persoane diagnosticate și cu COVID-19 au decedat, dintre care 79 doar în județul Timiș. De la ultima raportare, au fost înregistrare cinci decese: trei în Timiș și două în Caraș-Severin, din totalul de 45. În spitalele din țară sunt internați, cu COVID-19, 7.961 de bolnavi, dintre care 458 au fost transferați în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă.

Spre deosebire de autoritățile din Caraș-Severin, cele din Timiș oferă zilnic mai multe date actualizate cu privire la situația epidemiologică din județ. Astfel, 30 de anchete au fost finalizate, iar în curs de desfășurare sunt 38. Sub atenta monitorizare a Direcției de Sănătate Publică Timiș sunt opt focare active: Smithfield (219 cazuri), Spitalul Municipal (4 cazuri), centrul OncoHelp (12 cazuri) compania Honeywell (5 cazuri), un centru privat de îngrijire a minorilor unde au fost depistați pozitiv trei copii, zona Făget, aflată în carantină, unde au fost înregistrate 65 de cazuri, dintre care două decese, Spitalul Județean din Timișoara cu 19 cadre medicale și pacienți infectați, dar și comuna Gottlob unde au fost depistate pozitiv 11 persoane, dintre care opt au fost declarate vindecate.

În cursul zilei de ieri au fost carantinate, în județul Timiș, 69 de persoane și au intrat în izolare 58. 1.500 de cazuri au fost confirmate în județ de la începutul pandemiei, dintre care 160 sunt cadre medicale. În ultimele 24 de ore nu a mai fost externat niciun pacient, iar paturile sunt ocupate de 179 de timișeni, dintre care 14 sunt la Anestezie și Terapie Intensivă. Și numărul de teste rămâne ridicat. La nivel național, au fost procesate peste 24.000 dintre care aproape 2.000 în Timiș. Reprezentanții Prefecturii anunță că au fost controlate 37 de firme, iar pentru nerespectarea măsurilor de prevenție au fost aplicate șapte sancțiuni contravenționale.