Măsurători cadastrale la Armeniș și Iablanița finanțate din bani europeni

Două localități din județul Caraș-Severin beneficiază de fonduri pentru înregistrarea imobilelor în Cartea Funciară. Armeniș și Iablanița fac parte din cele 261 de UAT-uri selectate în luna august.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a inițiat o procedură de licitație deschisă pentru achiziționarea serviciilor de înregistrare sistematică în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară a imobilelor din 261 de unități administrativ-teritoriale (UAT), din 35 de județe. În județul Caraș Severin s-a inițiat procedura pentru două unități administrativ-teritoriale, respectiv Armeniș și Iablanița, informează subsecretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Andrei Ungur. Lucrările de cadastru general sunt finanțate prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020 (POR).


În urmă cu două luni ANCPI a mai lansat o procedură de licitație pentru înregistrarea sistematică a imobilelor din 246 de UAT-uri, finanțarea fiind asigurată tot din fonduri europene, prin POR. Din județul Caraș Severin au fost selectate 15 primării: Băuțar, Bozovici, Buchin, Bucoșnița, Constantin Daicoviciu, Cornea, Cornereva, Domașnea, Luncavița, Marga, Păltiniș, Sacu, Slatina Timiș, Topleț și Zăvoi.

Selectarea UAT-urilor din zonele rurale a fost făcută după mai multe criterii printre care: localităţi care fac obiectul dezvoltării proiectelor de infrastructură prevăzute în Master Planul General de Transport al României, localităţi care implementează ori sunt incluse în proiecte de dezvoltare a infrastructurii în cadrul altor programe, sau localităţi în care sunt identificate zone cu vulnerabilităţi sociale particulare privind accesul informal la proprietate.