Testele pentru depistarea coronavirusului, posibile de acum și la Spitalul din Caransebeș

untitled design set 970x90 px

Medicii de la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș vor putea efectua de acum teste amănunțite de mare fiabilitate pentru depistarea pacienților pozitivi la SARS-CoV-2.

Managerul unității medicale, Gheorghe Borcean, a reușit încheierea unui contract de parteneriat cu o firmă nouă, care dispune de aparate de ultimă generație și care pot da medicilor posibilitatea trierii pacienților suspecți de COVID-19.

Suntem din ce în ce mai aglomerați. Să nu uităm că Ministerul Sănătății a aprobat un număr de 50 de paturi destinate pacienților cu coronavirus în momentul când ne-a declarat spital suport. Acum am mai amenajat alte 50 de paturi în aceleași spații cu circuit închis pentru că sunt peste 90 de pacienți pozitivi internați. Acum, după mai multe probleme pe care le-am avut cu firma Synlab, am reușit să externalizăm laboratorul unei noi firme care a dotat spațiul cu aparate noi, moderne, printre care un aparat care dozează în mod cantitativ imunoglobulinele. Este un test de mare fiabilitate, dar nu ca RT PCR, însă dă posibilitatea ca acel pacient care are cantitatea mare de globulină să solicite testarea RT PCR”, ne-a declarat managerul Gheorghe Borcean.


Șeful spitalului din Caransebeș ne-a mai spus că astăzi a semnat comanda pentru aproximativ 200 de reactivi pentru aparatul PCR pe care Consiliul Județean Caraș-Severin l-a achiziționat pentru spital cu aproape 3 luni în urmă și care nu a funcționat până acum, însă felicită vechea conducere a spitalului care a ales aparatul PCR pentru a fi achiziționat:

publicitate ziar expresb 1000x100

Acest RT PCR este de o calitate ridicată, este un aparat care se poate folosi și în cercetare cu o calitate pe domeniul virusologiei de academie. Doar că abia acum putem comanda reactivi, s-a rezolvat și acest lucru, iar de săptămâna viitoare se pot efectua teste PCR și la Caransebeș”, ne-a precizat Gheorghe Borcean.

Managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș a mai declarat că pacienții pe care medicul îi consideră suspecți de COVID-19 vor fi testați mai întâi pe aparatul care indică imunoglobulinele, iar dacă acestea vor depăși nivelul admis, atunci bolnavul va fi testat cu aparatul RT PCR. Cu acest aparat se pot efectua 20-25 de teste pe zi, față de aparatul de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, care poate efectua 150 de teste.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/