Undă verde pentru proiectul de amploare de la pasajul Solventul. Se va circula cu totul altfel în vestul Timișoarei

Primăria Timișoara poate începe proiectul ce va modifica total circulația în partea de vest a orașului. Pasajul Solventul, dar și noul pod peste Bega și linia de tramvai prelungită în zonă pot prinde în sfârșit contur. Totul depinde de o bucată de teren, iar problema birocratică a fost rezolvată.

Pentru cel mai bun traseu al pasajului din zona fostei fabrici Solventul, municipalitatea avea nevoie de un teren de 663 de mp, care se afla în proprietatea unei firme private. Terenul a fost donat municipalității. „S-a semnat acel act de donație prin care acel teren care ne era necesar ca să facem Pasajul Solventul ne este dat de societatea Valkiria Invest SRL, pentru a intra în domeniul public al municipiului Timișoara. Acum suntem proprietari pe acel teren, prin urmare, putem să-i dăm drumul mai departe. Terenul nu este mare, sunt 663 de mp, dar ne permite să mergem cu pasajul pe traseul optim, să facem și un pod peste Bega în partea respectivă a pasajului, partea sudică”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Noul pod ar urma să fie unul cu patru benzi. De asemenea, în zonă, spre Bega și Gara de Nord, se va amenaja un sens giratoriu. În plus, linia de tramvai 5, care vine din Blașcovici și Ronaț va fi prelungită și se va uni cu linia ce ajunge la Gara de Nord, astfel că nici bucla aflată pe terenul fabricii Elba nu va mai exista. Birocratic, după donație, mai e nevoie doar de avizul de la Agenția de Protecția Mediului. „Sper să nu fim ținuți în loc, pentru că fără autorizația de mediu nu putem da autorizația de construcție. Sper să nu ni se întâmple cu acest obiectiv atât de important pentru orașul nostru să fim ținuți în loc de avize”, a precizat Robu.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Pasajul Solventul ar asigura o legătură optimă pentru traficul de mașini în partea de vest a orașului, fără a mai fi nevoie de ocolirea până spre centrul Timișoarei, pe pasajul Jiul, pentru a ajunge din Calea Șagului în Mehala, spre exemplu. Proiectul va include și modernizarea Căii Bogdăneștilor și va avea și o sumă consistentă din fonduri europene.

Sursa foto: debanat.ro

publicitate si promovare online banner maxagro