Aproape 4 milioane de lei pentru ca Primăria Oraviţa să-şi concretizeze promisiunile

Cu un buget revigorat, în urma rectificării stabilite de Guvern, Primăria Oravița e gata să-și ducă la-ndeplinire promisiunile față de fiecare angajat al instituției.

Dacă, în urmă cu o lună, administrația publică locală de pe Valea Carașului se confrunta cu un buget răpus de cheltuieli, fiind în incapacitate de a acoperi salariile asistenților personali, indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, precum și salariile celorlalți funcționari ai instituției publice, astăzi, datorită rectificării bugetare, situația arată cu totul altfel.

În urma calculelor făcute la București, în bugetul Primăriei Oravița ar urma să intre peste 3,7 milioane de lei, sumă care clasează instituția condusă de edilul Dumitru Ursu pe locul al doilea, după Reșița, în clasamentul sumelor distribuite în Caraș-Severin. De precizat este faptul că, la nivel național, Guvernul Dăncilă va aloca peste 1,4 miliarde de lei aleșilor locali, asta pentru ca nu cumva viitorul Guvern să lase administrațiile publice locale în colaps financiar.

Cu privire la suma pe care ar urma să o încaseze, reprezentanții administrației publice locale de pe Valea Carașului se arată mulțumiți, asta pentru că, deși au reușit cu greu să achite salariile restante (iulie-august) asistenților personali și indemnizațiile persoanelor cu dizabilități, totuși, trebuie să existe o continuitate şi o normalitate în acest sens, precum și în privința celorlalți funcționari ai Primăriei. În aceste condiții, plățile la zi vor pune capăt oricărei divergențe dintre comunitate și aleși locali.