Una dintre cele mai mari investiții ale Consiliului Județean Timiș intră în lucru

Administrația județeană din Timiș anunță că unul dintre cele mai mari proiecte ale sale intră în linie dreaptă. Asta după ce a fost semnat contractul de proiectare și execuție. 

Bazinul de înot de la Jimbolia intră în lucru. Consiliul Județean Timiș a semnat contractul de proiectare și execuție, asocierea de firme care a câștigat licitația publică având la dispoziție 18 luni pentru a duce lucrarea la bun sfârșit. Într-o primă etapă, timp de șase luni, se va lucra la proiectul tehnic, urmând ca utilajele să intre pe șantier la finalizarea acestuia.

Valoarea contractului se ridică la puțin peste 9 milioane de lei + TVA. Dacă inițial obiectivul era programat a fi finanțat exclusiv din bugetul județului, instituția a obținut recent suma necesară investiției prin bugetul de stat, urmând ca CJ să acopere doar costurile cu TVA.

leader board 728 x 90 px

„Am reușit să degrevăm bugetul județului de o cheltuială majoră. Beneficiem de o deschidere importantă la București față de proiectele județului, iar asta ne permite să ne diversificăm portofoliul de lucrări în infrastructură. Este o investiție gândită pentru întreaga zonă de vest a județului și va fi deschisă atât elevilor, cât și celor care doresc să se antreneze sau să practice înotul ca stil de viață sănătos. Veștile bune vor continua să vină anul acesta, pe măsură ce deblocăm, inițiem noi investiții și le accelerăm pe cele existente”, a subliniat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Bazinul va avea o suprafață utilă de 1.482 mp, fiind prevăzute toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, dar și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

Proiectarea și execuția va fi realizată de SC JDA CONSULT, în calitate de lider, avându-i ca asociați pe cei de la VAST INKOMEN și CIV GROUP.