„Un zâmbet de copil”, într-o competiție europeană!

24 de organizații din țară se află printre finalistele Premiului Fundaţiei ERSTE pentru Integrare Socială 2013. Caraș-Severinul este printre aceste 24 de organizații prin Asociația Nevo Parudimos.

Proiectul „Un zâmbet de Copil”, implementat de Asociația Nevo Parudimos din Reșița, a reușit nu doar să intre în competiția de proiecte derulată la nivel european, dar și să se claseze printre finaliștii din numeroase alte țări europene.

În urma analizării amănunțite a proiectelor prezentate în competiția pentru Premiul Fundației ERSTE pentru Integrare Socială 2013, membrii Comitetului de Selecție au ales 130 de finaliști din 13 țări participante. Din cei 130 face parte și asociația reșițeană Nevo Parudimos. În cadrul acestor proiecte finaliste s-a încercat integrarea socială a persoanelor cu dizabilități fizice sau mintale, persoane sărace, minorități etnice, copii și tineri, femei sau persoane care consumă droguri.

Urmează ca aceste proiecte să fie prezentate unui juriu internațional, din care face parte și un reprezentant din România, regizorul și activistul Mona Nicoară. În 27 iunie se vor afla cei 33 de câștigători ai premiului ce constă în bani, în valoare totală de 610.000 euro, suport în relaţia cu presa, asigurat de consultanți specializaţi în Relaţii Publice, pe o perioadă de 2 ani și integrare în ERSTE Foundation’s NGO Academy.

banner 1000 x 100 hd