Un turc și un sârb, prinși ilegal în Caraș-Severin!

explo 1000x200

Deși mai toată lumea fuge de România, iar refugiații sirieni chiar au plâns când au constat că au ajuns aici, polițiștii de la Biroul pentru Imigrări Caraș-Severin au constatat că sunt și străini cărora le place județul.

În urma unor acțiuni derulate pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale a cetăţenilor străini, aceștia au depistat, cu şedere ilegală, doi cetăţeni străini, cu vârsta de 41, respectiv 51 de ani, din Turcia şi Serbia.

„În urma verificărilor, s-a constatat faptul că pe numele cetăţeanului turc, anterior, a fost emisă o comunicare de părăsire a teritoriului României pe care nu a respectat-o. Cel de-al doilea cetăţean străin a avut un drept de şedere în România, iar la expirarea acestuia nu a părăsit teritoriul ţării noastre şi nici nu a întreprins demersuri pentru prelungirea acestuia. Având în vedere cele constatate,  poliţiştii de imigrări au emis pe numele cetăţeanului turc o decizie de returnare, prin care acesta este obligat să părăsească teritoriul ţării noastre în cel mult 15 zile, iar cetăţeanul sârb a fost îndrumat să se prezinte cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere, întrucât este membru de familie al unui cetăţean român”, a declarat comisarul-şef Ion Florea.

De asemenea, polițiștii i-au sancţionat contravenţional cu avertismente, așa cum prevede legea.

Poliţiştii Biroului pentru Imigrări al judeţului Caraş–Severin continuă activităţile de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor și fac apel către toţi cetăţenii străini să îi contacteze pentru clarificarea situației lor.

De asemenea, invită solicitanţii să utilizeze aplicaţia on-line de depunere a documentelor, la adresa www.portaligi.mai.gov.ro, pentru scurtarea timpului de aşteptare la ghişeu şi eficientizarea procesului de preluare a cererilor.

FOTO; http://www.unitedwaysuncoast.org/

banner 970 x 250