Un tribut pentru un mare profesor de sport din Bocșa. Ion Lepși, un exemplu de pasiune și devotament

Renovată în acest an, baza sportivă din zona Velicsek a orașului Bocșa a fost inaugurată de Ziua Copilului, la prima ediție a unui turneu de fotbal organizat în memoria unui mare profesor de sport al urbei, Ion Lepși. În curând, baza sportivă va purta numele acestui dascăl de excepție.

Cinci echipe școlare din Caraș-Severin au cinstit memoria regretatului profesor Ion Lepși, într-o competiție organizată de Primăria oraşului Bocşa, Consiliul Local Bocşa, Casa Orăşenească de Cultură, cu sprijinul membrilor familiei Lepşi, dar şi al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Caraş-Severin şi al Asociaţiei Judeţene de Fotbal Caraş-Severin.

„Fiecare localitate are oameni cu care se mândreşte, oameni care fac cinste comunităţii, dar şi oameni care sunt modeşti, muncitori şi devotaţi meseriei lor, meserie care de fapt este ridicată la statutul de artă, făcută mai ales cu pasiune, cărora comunitatea nu le-a mulţumit încă. Cei din urmă nu sunt întotdeauna recunoscuţi, în timpul vieţii, la adevărata lor valoare şi de aceea noi, cei care suntem urmaşi, trebuie să dăm Cezarului ce-i al Cezarului! Unul dintre aceşti oameni, devotat meseriei sale, cea de dascăl, care a servit comunitatea zeci de ani, cu rezultate notabile în domeniul său de activitate, sportul, cel care a coordonat echipe şcolare de fotbal, handbal, atletism, sanie etc. din oraşul Bocşa, a fost şi profesorul Ion Lepși. Originar din Valea Almăjului, dar trăitor pe Valea Bârzavei, a fost un model de urmat de către generaţii întregi de elevi bocşeni”, a spus Dan Liuț, directorul Casei Orășenești de Cultură Bocșa, care are în administrare baza sportivă Velicsek.

Lovitura de începere a competiției a fost dată de primarul Eugen Cismăneanțu, după ce baza sportivă a fost sfințită și redeschisă oficial pentru pasionații de mișcare, cu precădere elevi. Deși a fost invitată la competiție, Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa nu a mai onorat cu prezența, pierzând astfel meciurile la masa verde, cu 0-3.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157668392023200″]

Rezultatele înregistrate:
Grupa A / Liceul Teoretic „Tata Oancea” Bocșa – Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița 2-1
Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița – Școala Gimnazială Măureni 1-0
Liceul Teoretic „Tata Oancea” – Măureni 5-2

Grupa B/ Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa – Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa 0-3
Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Christiana” Bocșa 2-0
CSEI „Christiana” – Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa 3-0

Locurile 5-6: Măureni – Școala Nr. 1 Bocșa 3-0
Locurile 3-4: Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița – CSEI „Christiana” 5-1
Finala (câștigătoarele celor două grupe): Liceul Teoretic “Tata Oancea” Bocșa – Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa 2-0
Clasament final: 1. Lic. Teoretic „Tata Oancea” Bocșa; 2. Școala Gimnazială Nr. 2 Bocșa; 3. Școala Gimnazială Nr. 9 Reșița; 4. CSEI „Christiana” Bocșa; 5. Școala Gimnazială Măureni; 6. Școala Gimnazială Nr. 1 Bocșa.
Toate echipele prezente au primit diplome de participare, iar cele de pe podium au primit și cupe și medalii. Organizatorii au acordat și câteva distincții individuale:
Cel mai bun portar – Mario Vasilie (Șc. Nr. 2 Bocșa)
Cel mai tehnic jucător – Claudiu Golopența (Șc. Nr. 9 Reșița)
Cel mai tânăr jucător – Florin Novacovici (CȘEI „Christiana” Bocșa)
Golgeterul competiției – Sergiu Rimovecz (Lic. T. „Tata Oancea” Bocșa), cu 7 goluri.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157669221005865″]

„Mulțumesc din partea familiei tuturor celor implicați în organizarea competiției. Suntem onorați și totodată bucuroși că această bază sportivă, pe care bunicul meu și-a petrecut mai bine de jumătate din viață, unde au trecut mulți sportivi și oameni importanți ai orașului Bocșa și s-au obținut rezultate notabile, va purta numele de prof. Ioan Lepși. Mulțumim Primăriei și Consiliului Local Bocșa, Casei Orășenești de Cultură, domnului Dan Liuț, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin și Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin. Mulțumim copiilor care au dat dovadă de fair-play și s-au implicat în competiție, făcând niște meciuri pe cinste. Mulțumim profesorilor care au participat. Sperăm să ducem mai departe această competiție, anual pe data de 1 iunie, să organizăm cât mai multe ediții și de la o ediție la alta să participe cât mai multe echipe, cât mai mulți copii și cu siguranță vor fi și premii mai mari. Ne dorim ca această competiție să capete caracter interjudețean și să fie la mai multe discipline, nu doar fotbal”, a spus prof. Daniel Amariei, nepotul regretatului profesor Ion Lepși.

Partidele din cadrul primei ediții a competiției memoriale Cupa prof. Ion Lepși au fost arbitrate de Andreea Vicea, Adelinne Baciu și Mădălina Gînju.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/