EXPLOZIV. Direcția Națională Anticorupție vine din nou la Consiliul Județean! S-au sifonat 40 de miliarde!

Zgomot de cătuşe, din nou, la Consiliul Judeţean Caraş-Severin! Faptele penale săvârşite de către unii angajaţi şi firmele de casă vor ajunge în instanţă, prejudiciul estimat fiind de 40 de miliarde de lei vechi!

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, dr. Romeo Dumitrescu, sugera în timpul ultimei ședințe din mandatul 2012-2016 că toate încălcările legii sesizate de raportul Curţii de Conturi s-ar putea încheia la Parchet. Ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, directorul DADPP, Corina Pascotă, a reiterat acest aspect: „Iau în calcul şi o asemenea variantă de a sesiza Direcţia Naţională Anticorupţie pentru aceste fapte!”, a spus aceasta.

Dumitrescu şi Pascotă au vorbit încă o dată presei despre jaful şi hoţiile de la Consiliul Judeţean Caraş-Severin, în special de la Direcția de Patrimoniu, despre felul în care peste 40 de miliarde de lei vechi ar fi ajuns în contul unor firme de casă, abonate la banul public al DADPP! Cei doi dau asigurări că toţi cei care s-au înfruptat din bugetul județului vor ajunge în instanţă cu solicitarea de recuperare a prejudiciului.

1000x100 resita 02

„Eu am cerut servicii de consultanţă şi reprezentare exact pe acest subiect, nu ceva general. Nu aveam în vedere casa de avocatură Dan Stan”, a spus Pascotă, care a arătat că nevotarea acestui proiect de hotărâre de către consilierii judeţeni i-a îngreunat şi mai mult situaţia, având în vedere că secretarul judeţului nu o poate ajuta în formularea acţiunilor în instanţă şi nu i se pot da nici alţi jurişti din instituţie. „Eu am termen până vineri să fac aceste sesizări şi le voi face! Aşa cum ştiu, cu juristul acesta pe care îl avem la direcţie, dar mă tem să nu fie greşeli de formă, să nu pierdem procesele pe astfel de greşeli de formă şi să nu mai ajungem la discutarea situaţiilor pe fondul lor”, a mai spus Corina Pascotă, complet dezamăgită de faptul că nu i s-a aprobat angajarea unui avocat specializat.

romeo dumitrescu si corina pascota

„Eu am crezut că acest consiliu înţelege că trebuie să ajute DADPP, să pună lumină într-o situaţie catastrofală. Mai mult, unii ne ameninţă că va trebui să plătim, deşi s-a explicat că nu e aşa. Păi, e mai bine să plătim sute de miliarde şi să ne cârdăşim cu hoţii, în loc să plătim jurişti care cred că sunt imparţiali?! Eu condamn această poziţie şi nu puteţi nega faptul că e o lipsă de reacţie pozitivă, atunci când vrem să facem dreptate acolo unde lucrurile au luat-o razna”, a spus şi preşedintele Romeo Dumitrescu, care a făcut un apel la presă pentru susţinere şi demascarea hoţilor şi corupţilor care au căpuşat instituţia. Reacția celor doi vine după ce consilierii județeni PSD au respins în plen contractarea unor servicii juridice de către Direcția de Patrimoniu. Directorul Corina Pascotă urmărea prin aceste demersuri în instanță să recupereze banii care au fost sifonați din bugetul județului, însă interesele unora par să fie uriașe.