Un student la Medicină, părinții a doi copii minori și medicii Truică și Robeci, arestați pentru corupție!

student medicina

Curtea de Apel Timișoara a stabilit ca medicii și asistenții medicali de la Centrul de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa ridicați de ofițerii Direcției Generale Anticorupție din Caraș-Severin să rămână în arest preventiv.

Acuzați în principal de săvârșirea infracţiunilor de luare de mită şi fals informatic, medicii Adrian Truică și Adrian Robeci, precum și asistenții medicali Dumitru Gabriel Gagia, Mircea Todor Vitian, Ionela Vitian, Andrei Popovici Secoșan și Sebastian Gagia-Heger, vor sta cel puțin 30 de zile în Arestul Poliției din Caraș-Severin. Luarea celei mai aspre măsuri preventive față de oamenii în halate albe pentru vaccinare la chiuvetă e considerată excesivă. „Eu o consider neîntemeiată. Se putea lua și o altă măsură preventivă, vorbesc strict de clientul meu, de domnul Popovici. Consider că pericolul social concret al faptei era unul destul de mic referitor la clientul meu, care este asistent medical. Tocmai de aceea Codul Penal prevede și măsuri alternative la arestare, control judiciar sau arest la dimiciliu. Clientul meu este un student eminent la Facultatea de Medicină, iar interesul este acela de a-și termina studiile, nu de a sta în negura boxei. Trebuie luată în calcul și persoana inculpatului, nu doar faptele de care este acuzat. Orice om beneficiază, cel puțin la nivel teoretic, de prezumția de nevinovăție.”, a comentat avocatul Cosmin Bolosin.

Acesta a explicat că orice măsură preventivă, fie ea și cea mai blândă, este tot una prin care se îngrădesc niște drepturi și libertăți, iar la luarea unei astfel de măsuri se urmăresc patru scopuri: inculpatul să nu influențeze buna desfășurare a urmăririi penale, să nu comită alte infracțiuni, să nu țină legătura cu martorii și opinia publică să nu fie oripilată la lăsarea în libertate a acestuia. „Oricine poate să greșească, dar există și a doua șansă pe care o societate este obligată să i-o dea. Acest tânăr poate a fost influențat, sfătuit de către cineva. Eu cred în clientul meu, în nevinovăția lui sau în pericolul social mai mic pe care acesta îl are și cred că își poate termina facultatea, se poate reabilita în ochii opiniei publice.”, a conchis Bolosin, avocatul lui Andrei Popovici Secoșan.

Dacă pentru acest tânăr asistent medical, viitor medic, ceea ce i se întâmplă acum poate fi marea lecție a vieții lui, pentru familia Vitian e o adevărată dramă. Soț și soție, Mircea și Ionela Vitian, asistenți medicali la centrul de vaccinare din Bocșa, sunt amândoi arestați preventiv. Acasă au doi copii minori!

Potrivit procurorului de caz, cetățeni interesați de obținerea Certificatului de Vaccinare  au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprise între 100 și 250 euro, pentru a nu-şi  îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb Adeverință de Vaccinare, document necesar eliberării Certificatului de Vaccinare (Certificatul Verde).

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/