Copiii din Caraș-Severin, alături de copiii refugiaților ucraineni

jucarii

Copii pentru copii! Când inocența întâlnește inocența se nasc lucruri simple, dar mărețe. De luni, 28 februarie, copiii din Caraș-Severin se alătură campaniilor umanitare.

Sub îndemnul și cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, toate unitățile de învățământ din județ, cadre didactice, elevi și părinți pot dona produse de igienă, alimente neperisabile, saci de dormit, pături, produse pentru copii pentru refugiații ucraineni și mai ales câte o jucărie pentru micuții ce și-au părăsit casa și toate lucrurile dragi. Colectarea pachetelor pe care se va scrie conținutul, se va face în toate școlile din județ.

De asemenea, pe toate rețelele de socializare, cadrele didactice îndeamnă elevii să se alăture acestei campanii, derulate de postul public Radio România Reșița, o campanie prin care copiii mai sunt rugați să transmită și mesajele lor către copiii refugiați, să deseneze și să prezinte locurile frumoase din România, prin care îi asigură de suportul tuturor și mai ales încurajări că nu sunt singuri.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pentru că cele mai folosite rețele de socializare, de către copii, sunt Tik-Tok, Instagram sau Snapchat elevii sunt îndrumați să posteze chiar acolo.

„Când fugi din calea războiului, ultimul lucru pe care îl iei cu tine sunt jucăriile copiilor. O jucărie primită în dar, la intrarea într-o țară străină, este cel mai ușor mod de a aduce un zâmbet pe chipul unui copil speriat.”, este mesajul emoționant care circulă pe grupurile de WhatsApp ale părinților și cadrelor didactice.

Conflictul armat ce se desfășoară în aceste zile, chiar în apropiere de granița noastră, nu a făcut altceva decât să creeze panică și stare de neliniște în sufletele fiecăruia dintre noi. Și pentru că cei mici sunt cei care percep cel mai intens frica și prea puțini înțeleg realitatea, Inspectoratul Școlar Județean va derula împreună în unitățile de învățământ din Caraș Severin și o campanie de conștientizare a consecințelor războiului asupra copiilor, sub sloganul Copii pentru copii!.

banner 970 x 250