Un renumit chirurg din Timișoara, numit membru în Comisia de Istorie a Medicinei din cadrul celui mai înalt for științific din România

Distincție prestigioasă pentru profesorul Lazăr Fulger, chirurg la Spitalul Județean din Timișoara. Cunoscut ca fiind o emblemă în chirurgia din România, Lazăr Fulger face acum parte din Comisia de Istorie a Medicinei din cadrul Academiei Române.

Lazăr Fulger este un promotor al chirurgiei robotice, practicată la Spitalul Județean din Timișoara.

În ultima săptămână, echipa de medici din cadrul clinicii de Chirurgie II a unității sanitare, coordonată de Ș.L. Dr. Amadeus Dobrescu, a efectuat mai multe intervenții minim invazive cu ajutorul Robotului „da Vinci XI”.

leader board 728 x 90 px

Intervențiile s-au făcut pe pacienți cu patologii oncologice. Această tehnică chirurgicală reduce la minimum riscurile, iar durata de spitalizare și recuperarea sunt extrem de rapide față de tradiționalele metode.

Academia Română este cel mai înalt for științific și cultural din România. Instituția reunește personalități marcante din țară și din străinătate din toate domeniile științei, artei și literaturii.