Pusha Petrov își expune lucrările la Galeria Jecza

Lucrările artistei timișorene Pusha Petrov sunt găzduite până la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor de Galeria Jecza, prin expoziția intitulată The Unspoken. Artista aduce în prim-plan arta din spatele fotografiilor. 

„Mă interesează să observ atât detaliile și gesturile vieții de zi cu zi, cât și atitudinile care continuă să marcheze și să păstreze unicitatea fiecăruia. În spatele acumulărilor și diversității obiectelor fabricate și colectate cu atenție, individul este simultan absent și prezent, un paradox al modernității noastre.”, spune artista.

leader board 728 x 90 px

„Galeria Jecza este fericită să găzduiască prima expoziție solo a lui Pusha Petrov, organizată de Ami Barak. Artista dezvoltă proiecte de artă între România și Franța, este remarcată ca fotograf, dar abordarea ei nu se limitează strict la imagine. Ea produce și creează lucrări care depășesc cu mult gestul fizic al declanșatorului. Cercetările ei urmează o cale de la obiect la individ și sunt dezvăluite prin serii fotografice, așa cum a afirmat chiar artista, dezvăluind o identitate ascunsă care se ascunde în spatele a ceea ce percepem într-o primă privire.”, transmit cei de la Galeria Jecza.

Pentru a vedea expoziția în conformitate cu regulile sanitare este recomandat să faceți o rezervare, prin care să vă anunțați vizita.

Artista care lucrează între Timișoara și Paris a fost una dintre revelațiile Bienalei Art Encounters din anul 2017. De atunci, a participat la Bienala de fotografie de la Daegu (2018), în Coreea de Sud, expoziția The Brick, La Brique, Cărămida la Kunsthalle Mulhouse (2019), la Causal Loop, în cadrul festivalului de la Galeria Charim Vienna (2019) și recent la EAC (Les Halles), la Porrentruy în Elveția (2020) şi la Borderline Art space, Iași (2020).