Un proiect care a împlinit mai mulţi ani decât protagoniştii!

Un proiect în care au fost implicați aproape 200 de preșcolari, cadre didactice și părinți s-a derulat la Caransebeș în sala de sport a Clubului Sportiv Şcolar din municipiu.

Cei mici au fost îndrumați astfel spre cât mai multe activități sportive și recreative, și asta pentru că de la cele mai fragede vârste aceștia petrec ore pe tabletă și telefon.

Potrivit directorului Grădiniței PP 4, Codruța Peia, proiectul „Sportul – punte către sănătate” se desfășoară de 9 ani, sub îndrumarea Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.

„Prin aceste activități vrem să demonstrăm că sportul și mișcarea în general este o alternativă la activitățile statice pe care copiii le desfășoară zilnic, adică statul la calculator, cu telefonul și tableta. Coordonatorul acțiunii este Alina Balint, iar ca parteneri am avut Grădinița cu Program Normal Sfânta Ursula, aparținând Surorilor Franciscane, și Grădinița cu Program Prelungit din Oțelu Roșu”, ne-a precizat directorul Grădiniței PP 4 din cartierul Țiglărie, Codruța Peia.

Copiii cu vârste între 3 și 6 ani au participat la diferite concursuri distractive, pe grupe de vârstă, concursuri de țopăit, de alergat cu câte o jucărie de pluș în spate, de sărit peste băncuțe și multe altele menite să le stârnească curiozitatea și să-i facă să iubească și alte jocuri în afară de cele de pe calculator. Câștigătorii au primit diplome și cupe pentru efortul depus.

1000 x 100 gif logiscool