Ion Spânu vs. Klaus Iohannis, 0-15! Dar nu la tenis…

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Deputatul PSD Ion Spânu este parlamentarul de Caraş-Severin care nu a avut nicio conferinţă de presă de la alegerea sa din 2016 şi care se remarcă prin postări copy-paste pe Facebook. Joi seară a făcut o altfel de postare… şi a fost taxat.

După anunţul de joi al lui Ludovic Orban privind depunerea unei plângeri penale pe numele Vioricăi Dăncilă, premierul fiind acuzat de „înaltă trădare“, a urmat o avalanşă de declaraţii ale pesediştilor împotriva… preşedintelui României, Klaus Iohannis.

Potrivit unui document obținut pe surse de g4media.ro, toți comunicatorii PSD au primit joi un punctaj – linii principale pe care să le transmită opiniei publice – referitor la subiectul plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă. Potrivit documentului, intitulat „Reacție rapidă la plângerea penală la adresa premierului Dăncilă”, social-democrații erau instruiți să susțină că demersul președintelui PNL face parte dintr-un plan al președintelui Klaus Iohannis de a înlătura Guvernului PSD.

Printre cei care au urmat imediat indicaţiile de partid, aşa cum erau acestea dezvăluite în ziarul online al jurnaliştilor Cristian Pantazi şi Dan Tapalagă, s-au numărat şi doi parlamentari de Caraş-Severin: Ion Mocioalcă şi Ion Spânu. Primul a respectat „punctajul“ la virgulă, postarea sa de joi incluzând pasajele-directivă din g4media.ro.

„Mai băsist decât Băsescu“

Şi Ion Spânu a respectat linia, dar a fost mai original. Ieşind însă din tiparul copy-paste, deputatul PSD Spânu din 2018 ne aduce aminte de deputatul PSD Spânu din 2017, cel care era un adversar al gramaticii limbii române. Primele două alineate din postarea de acum a lui Spânu sunt sugestive pentru ceea ce a vrut să transmită deputatul cărăşean.

„Președintele Iohannis (virgulă lipsă, n.r.) devenit mai băsist decât Băsescu. A readus scandalul în conducerea țării. La fel ca fostul președinte (virgulă lipsă, n.r.) îi critică pe adversari exact de cele mai grave lucruri de care se face el însuși vinovat: ineficiență la guvernare (Cioloș), conflicte inutile, gafe mari în politica externă.

Toată declarația de azi a președintelui Iohannis, (virgulă în plus, între subiect şi predicat, n.r.) a fost marcată de ipocrizie de sus până jos, contrazicându-se aproape la fiecare frază“, a scris deputatul Ion Spânu.

„Ioane, dacă tăceai…“

Postarea social-democratului a beneficiat în primele 20-24 de ore, chiar pe pagina sa de Facebook, care are 466 de urmăritori, doar 6 like-uri. Însă şi 15 comentarii, toate 15 critice! Vă oferim câteva exemple, cu precizarea că le-am evitat pe acelea cu înjurături.

Vasile Codrut SimionPenibil…nu stiu cum dracu aveti curaj sa iesiti cu asemenea discursuri. Bosca AlexCum p** zici ca presedintele cand 90%din romani sunt nemultumiti de voi? Ion IancutaCât mai dezinformati si manipulati poporul român voi cei din ciuma rosie. Urmati directivele Moscovei. Cosmin LatcuScuipa-n țeavă ăștia de la PSD parca sunt la un concurs de papagali. Zilnic aceleași Inepții: guvernul zero, șase case, etc. Se uita ei unii la alții, cum numai proștii cu ciucuri știu si se întrec tovărășește, care zbiară mai tare, mândrii nevoie mareca-s mai deștepți decât Dancila. Dacă n-am reușit sa fiu suficient de clar, urmăriți pe YouTube un cârd de curci. Chiar dacă nu sunt pesediste, au același număr de circumvolutii. Madalina ZmedImi spui ca negru este alb iar noi ca prostii.iti platim salariul nesimtit.Asta da frustrare ! Sper sa apuc ziua in care veti fi o trista amintire. Cecilia Pant: Tot stau si ma intreb daca voi chiar credeti mizeriile ce le scoateti pe gura sau chiar sunteti atat de ticalosi?!?!!? Sîrbu DanIoane, dacă tăceai…. liniștit erai și pagina ta de fb fără invective rămânea.

În ciuda adversităţilor, îl sfătuim pe deputatul PSD să nu se descurajeze, să se mai exprime. Chiar credem că-i place ce face. Ce poate fi mai plăcut pentru un economist cu experienţă, ca Ion Spânu, decât să cânte în strună unui premier precum Viorica Dăncilă?

expres banat 1000x100 (2)