Noaptea muzeelor în Caraș-Severin. Vezi unde poți merge

Noaptea Europeană a Muzeelor are loc în 2018 între 19 și 20 mai. Lista manifestărilor pregătite de instituțiile și organizațiile culturale din țară pentru sâmbătă arată că Iașiul, Cluj-Napoca, Prahova, Hunedoara sau Bihorul vin cu cele mai dinamice oferte. Județul nostru are o ofertă modestă, dar are totuși o ofertă.

Din Caraș-Severin s-au înscris în program:

Muzeul Constantin Lucaci „Spaţiu şi Lumină” Bocșa, Noaptea Muzeelor, 19.00 – 00.00, Str. 1 Decembrie 1918, nr. 41, Bocşa
Muzeul Cineastului Amator Reşiţa, Universul din spatele obiectivului, 18.00 – 01.00, Universitatea „Eftimie Murgu”, Piața Traian Vuia nr. 1-4, Reşiţa
Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Graniță Caransebeș, Noaptea Muzeelor 2018, 18.00 – 01.00, Piața General Dragalina 2, Caransebeș

Organizatorii anunță că „mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și deschid porțile în aceeași noapte”. O privire aruncată asupra evenimentelor incluse de instituțiile culturale din țară în programul Nopții Europene a Muzeelor poate să arate și care sunt zonele românești cu cele mai efervescente programe culturale.

Deși nu apare în lista transmisă de organizatori Agenției de presă Mediafax, și Muzeul Banatului Montan din Reşiţa precizează că va participa la noaptea muzeelor.

„Noaptea Muzeelor este un alt eveniment major propus publicului, care, în 2018, se derulează în mod fericit consecutiv Zilei Muzeelor. La Reșița, sub genericul „Punct de întâlnire: MUZEUL!”, propunem în acest an reșițenilor în colaborare cu Asociația Euroland Banat și Universitatea „Eftimie Murgu” într-o formulă inedită pentru orașul nostru, să viziteze mai multe obiective cu importanță muzeală și culturală din oraș, pe traseul: Muzeul Banatului Montan, Muzeul Locomotivelor cu abur, Muzeul Cineastului Amator precum și Muzeul Comunității Evreilor din Reșița și Sinagoga. Vor fi tururi ghidate la toate obiectivele, iar la Muzeul cineastului amator publicul are posibilitatea de a asista și la proiecție de film în aer liber.

La Muzeul Banatului Montan, pe lângă posibilitatea explorării expoziției permanente „Istoria industrială a Banatului” propunem și vizitarea expozițiilor temporare. Seara va fi deschisă la ora 18, cu ajutorul special al dansatorilor Școlii de dans MAGNUM Team, condusă de Ovidiu Tomescu, iar vizitarea se poate face până târziu în noapte, la ora 02:00.

PROGRAM: Muzeul Banatului Montan: 18:00 – 02:00; Muzeul Locomotivelor cu abur (ghidaj): 18:00 – 21:00; Muzeul cineastului amator: 18:00 – 01:00; Muzeul Comunității Evreilor din Reșița: 19:00 – 23:00”, se arată într-un comunicat de presă al instituției.