Un primar s-a ales cu un pumn în ochi pentru că vrea să le bage oamenilor civilizația în case!

În urma scandalului din ședința de Consiliu Local care a avut loc luni în comuna Sasca Montană, edilul-șef Ion Poplicean a depus plângere la Poliție, și-a scos certificat medico-legal și ia în calcul o potențială acțiune în instanță.

Plenul s-a încheiat la poliție în urma unei bătăi în toată regula care a avut loc între primar și un localnic, însă lucrurile nu sunt chiar atât de simple. Edilul-șef a dezvăluit faptul că între persoana care îl acuză și primărie există un conflict mai vechi, izvorât dintr-o sentință dată de instanță. Cetățeanul Matei Sandu a câștigat procesul respectiv cu administrația publică locală. „Ura personală este mult mai veche, încă din primul meu mandat, când, câștigând un proces cu primăria, înainte ca eu să fiu primar, a trebuit să plătesc sumele câștigate de familia lor în instanță. Noi am considerat că a fost corect și drept să plătim în contul firmei sale acei bani, dar oamenii au fost nemulțumiți că au avut datorii la finanțe, la stat și o parte din banii oarecum câștigați în instanță i-au pierdut. De atunci, are o ură personală și ori de câte ori prindea ocazia încerca să se răzbune, să strângă semnături manipulând oamenii împotriva mea, spune Poplicean.

Așa s-a întâmplat și la cea mai recentă ședință de consiliu local, unde a apărut însoțit de mai multe doamne supărate, dar și de un grup de cetățeni, pe motiv că administrația locală le cere să intre în legalitate.

Supărați că se impune Legea!

„În Sasca Montană exista parțial alimentare cu apă pe o conductă veche, de pe timpul minei, de pe vreme societății Urbis, care ducea apă la Oravița, dar era rustică și neconformă. Până în prezent, am tot găsit îngăduință și am reușit să lăsăm oamenii necontorizați, dar în momentul de față suntem foarte presați de ANRSC și de lege efectiv să îi debranșăm de la vechea coloană, iar oamenii să intre în normalitate”, explică primarul. Acesta spune că din cauză că o parte dintre localnici nu sunt de acord să asculte indicațiile specialiștilor, se generează crize de apă pe plan local, la cei care locuiesc în aval și care bombardează primăria cu plângeri că pe timp de secetă sunt obligați să stea fără apă la robinete, ceea ce nu este firesc.

Prin urmare, nemulțumirea tuturor s-a concretizat într-un proiect de hotărâre care a fost dezbătut în plen. Primarul susține că cetățeanul revoltat a fost însoțit de mai mulți oameni. Unii au înțeles problema, dar doamnele, supărate foc, sub nicio formă. În urma dezbaterilor aprinse din plen s-a decis amânarea proiectului pentru o ședință ulterioară.

„I-am condus afară! Acolo au început cu injurii, jigniri și numitul Sandu Matei m-a înjurat la fel ca în alte situații, la telefon sau cu alte ocazii, că mă aranjează, că mă leagă DNA, i-am spus să nu mă mai înjure. M-am apropiat să îi spun lucrul acesta și mi-a dat un pumn în ochi. L-am împins și atunci m-a zgâriat pe abdomen, pe lateral și atunci au sărit consilierii să mă țină, spune edilul-șef.

Poplicean îi lasă pe oamenii legii să-și facă datoria. În urma plângerii de la poliție s-a prezentat la Spitalul Județean din Reșița pentru investigații și a apelat la Institutul de Medicină Legală. S-a ales cu recomandarea a nouă zile de îngrijiri medicale pentru ochiul vânăt și zgârieturile de pe abdomen. Discută cu avocatul său și ia în calcul chiar o acțiune în instanță împotriva cetățeanului revoltat.

Comments

 1. Antr(i)cot says:

  Las fierbinti ….

 2. Radivoj Milenovici says:

  Ai primit ceea ce ai cautat(EDILE), daca stateai si vegheai , poate ca nu iti primeai !

 3. Maria Ioana says:

  Dar cetateanul ? Lui ce i-ai facut ?Nu ai ripostat ? pentru un pumn in ochi este nevoie de 9 zile de ingrijiri medicale ? Dar cu ce a dat ? cu ciocanul ?

 4. Maria Ioana says:

  Presat de ANRSC ? Dar ca si primar , nu ar trebui sa fie implicati si cetatenii ?Sau se iau deciziile dupa cum spune “X” si “Y” ?
  Rusine! Mare rusine !

 5. Oltean Ilie says:

  Sunt Preot in satul vecin(la Stinapari),il stiu pe Domnul Primar Nelutu ca un om cumsecade si totodata ca pe un bun sportiv,practicand impreuna fotbalul de sala cat si de teren mare ,tenisul de masa si de camp,dar va marutrisesc ca nu am vazut in dansul rautate fata de semeni si pot sa zic ca este cu adevarat un om cu frica de Dumnezeu si din cate stiu a ajutat multi oameni necajiti.
  Cu respect Preot Ilie Oltean,Parohia Stinapari

 6. Oltean Ilie says:

  LAS FIERBINTI este la Carbunari-Stinapari…. Nu la Sasca M.R

 7. Cristi Sarbu says:

  domn parinte ati jucat fotbal,tenis sau ati practicat alte sporturi impreuna cu aceasta persoana.dar de furat,ai furat impreuna cu el? Daca nu, va rog sa va abtineti de la laude fara sens.adevarul este ca Ion Popliceanu este un HOT si atat!

 8. Cristi Sarbu says:

  intrebati-l cat a furat din bugetul comunei de-a lungul celor 3 mandate? E drept ca si hotii au frica de Dumnezeu,nu degeaba doi dintre ei au fost rastigniti pe cruce cu Mantuitorul Iisus, iar unul chiar s-a cait pentru faptele comise. Dar aceasta persoana, este o persoane de-o falsitate iesita din comun pentru care banii reprezinta totul.Dumneavoastra sunteti preot paroh la Stinapari,eu zic sa vegheati asupra enoriasilor dvs pt ca aveti destul de lucru si nu sa pupati in fund hotii doar pt ca se afla in anumite functii. E drept ca si acolo aveti un primar de toata isprava!

 9. Cristi Sarbu says:

  Cu respect!