Un primar PSD sare în apărarea Luminiţei Jivan: „Degeaba învăţătorul e bun, dacă elevii nu-şi fac temele”

După pierderea alegerilor, în 2019, criticată pentru modul în care face politică, șefa PSD Caraș-Severin, Luminița Jivan, nu pare să mai intre în grațiile politicienilor cu greutate din județ și nici măcar în cele ale primarilor pe care i-ar fi ajutat. Cu toate acestea, unul din edilii Clisurii Dunării sare în apărarea deputatului și pune pe masă toate eforturile întreprinse de politicianul cărășan pentru județul său.

Considerat a fi mâna dreaptă, inițial, a lui Liviu Dragnea, apoi a Vioricăi Dăncilă, tot mai mulți politicieni din Caraș-Severin îl văd în afara terenului de joc pe deputatul Jivan, atât în contextul curățeniei prin care trece Partidul Social Democrat la momentul actual, acesta fiind acuzat, în același timp, de faptul că ar fi dat dovadă de „calități” precum minciuna și impostura.

Referitor la edilii-șefi nemulțumiți de actuala conducere a partidului de pe George Enescu, deși a fost vizat că ar fi capabil să o trădeze pe Luminița Jivan, primarul comunei Pojejena, Mira Radovancovici, nu numai că respinge zvonurile apărute în spațiul public, reiterându-și susținerea față de deputatul cărășan, ci le dă o palmă colegilor săi cu scopul de a-i face să înțeleagă că lenea nu poate fi justificată prin calomnie: „Nu cred că este corect ceea ce spun alți primari și vă spun de ce. Spre exemplu, într-o clasă, degeaba învățătorul este foarte pregătit. Dacă elevii nu-și fac temele și lecțiile, la sfârșit de an, aceștia nu o să termine cu rezultate foarte bune. Așa și aici”.

După modelul: „Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești”

Șeful administrației publice locale din Pojejena nu numai că aduce în discuție eforturile depuse de reprezentantul PSD la nivel județean, ci subliniază că alți politicieni nu și-ar fi pierdut din timpul lor pentru a-i sfătui pe unii și pe alții cum să acceseze fonduri pentru dezvoltarea comunităților: „Doamna Jivan ne-a îndrumat, ne-a pus la curent tot timpul cu noutățile, cu absolut totul. Iar noi, ca primari, dacă nu ne facem treaba: proiectele, solicitările care ni se cer, aducerea clarificărilor la proiecte, atunci cu ce poate să te ajute doamna Jivan? Dânsa nu e doamna de la minister care-ți verifică proiectul, solicitarea și nici cea care îți dă ok-ul. Sunt alți funcționari care te verifică. A pierdut din timpul dumneaei pentru niște chestiuni care nu erau de datoria acesteia să le facă. Iar noi, dacă nu ne facem treaba, de unde?”.

În plus, faptul că deputatul social-democrat a fost mai mult în teren decât la birou, în opinia edilului-șef, din nou spune multe lucruri, lucruri pe care doar cine nu a vrut, nu le-a putut observa: „Eu de când sunt primar, iată că mă apropii de finele celui de-al doilea mandat, nimeni nu ne-a ținut la curent și nu ne-a îndemnat ce trebuie să facem! Nimeni! Plus de asta, doamna Jivan a fost alături de toți primarii, indiferent de culoarea politică! Iar primarul de la Moldova Nouă este cel mai elocvent exemplu în acest sens, asta până să adere la Partidul Social Democrat”, a concluzionat, pentru expressdebanat.ro, primarul din Clisura Dunării, Mira Radovancovici.