Un prim pas în reabilitarea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu” din Timișoara

mbmr 1000x100

Consilierii locali timișoreni au votat proiectul de hotărâre prin care se aprobă cererea de finanțare.

Clădirea Colegiului Tehnic „Emanuil Ungureanu”, aflată în centrul orașului de pe Bega, este degradată, iar deseori, atât trecătorii, cât și elevii au fost puși în pericol din cauza bucăților de tencuială desprinse de pe fațadă. În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local a fost aprobată cererea de finanțare pentru reabilitarea imobilului. Lucrările vor fi făcute cu fonduri europene și de la bugetul local. 

„Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă îmbunătățirea condițiilor de acces la educație, infrastructură educațională și creșterea participării populației școlare la un proces educațional preuniversitar aliniat la standardele europene de înaltă calitate, care permite unității de învățământ să își îndeplinească misiunea de formare a tinerilor în dezvoltare locală, regională și națională”, se arată în proiect. 

Muzeul TM

Vor fi cumpărate echipamente IT, materiale didactice moderne și materiale specifice pentru documentare. Se urmărește și creșterea accesibilității la educație a persoanelor cu dizabilități. Valoarea totală a proiectului „Reabilitare construcţii, instalaţii clădire B2 la Colegiul Tehnic E. Ungureanu” este de aproape 33 de milioane de lei, TVA inclus. Acesta se realizează în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, dar șansele ca lucrările să fie finalizate până în 2021 sunt mici.

sursa foto: facebook.com

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/