S-a renunțat la licitație! Administrarea spațiilor verzi din centrul Timișoarei, încredințată direct!

Spațiile verzi din zona centrală a orașului de pe Bega vor fi administrate de societatea Horticultura. În ședința extraordinară a Consiliului Local a fost votat un amendament prin care s-a solicitat renunțarea la licitație și darea spre întreținere prin atribuire directă. 

Societatea Horticultura s-a ocupat de întreținerea și amenajarea spațiilor verzi din centrul Timișoarei, însă contractul urma să exprire. Inițial, s-a discutat despre lansarea unei licitații privind achiziția acestor servicii, dar consilierul independent, Adrian Orza, a propus atribuirea directă către această societate în contextul în care legea permite acest lucru. 

În cadrul ședinței extraordinare a Consilului Local Timișoara a fost aprobat amendamentul, formulat în urma expunerii făcute în această vară de Orza. „Noi am discutat subiectul ăsta. Domnul consilier Orza a făcut o propunere, o sesizare, de ce nu se dă spre Horticultura prin atribuire directă. S-a analizat sub aspectul legalității cum stau lucrurile și s-a hotărât că se poate. Mergem pe loturi. Lotul central să se dea către societatea Horticultura și celelalte să facă obiectul licitației. Despre asta este vorba pentru că atunci nu s-a votat nimic. Nu s-a votat un amendament”, a explicat primarul Nicolae Robu.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Horticultura se va ocupa, în următorii patru ani, de întreținerea și amenajarea spațiilor verzi, parcurilor, scuarurilor, a sistemelor de irigare, întreținerea și amenajarea locurilor de joacă pentru copii și a canisitelor, efectuarea lucrărilor de tăieri de corecție, elagare și defrișare a arborilor de pe domeniul public al orașului. Pentru restul zonelor se va demara procedura de licitație în următoarea perioadă. 

banner 970 x 250