Sârbii, o posibilă soluție pentru criza de pe piața de muncă din Timiș? CCIAT, parte a unui proiect de cooperare transfrontalieră în acest sens

explo 1000x200

Banatul istoric se confruntă cu situații diferite pe piața muncii. Pe de o parte, în Timiș, mai ales în vestul județului, lipsa de forță de muncă devine o problemă pentru firme. Pe de altă parte, în Serbia, șomajul este unul destul de accentuat. Prin programul de cooperare transfrontalieră Interreg IPA dintre România și Serbia se dorește să se echilibreze balanța.

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș este parteneră în proiect, iar în acest sens, organizează vineri conferința „Să valorificăm piața muncii din Banat prin nevoi realiste”. Proiectul este implementat de Agenția Regională pentru Dezvoltare Socio-Economică Banat din Zrenianin – partener coordonator, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și Camera de Comerț și Industrie a Serbiei prin Camera Regională a Districtului Central al Banatului Zrenjanin. Grupul-țintă este format din șomeri și persoane în căutarea unui loc de muncă, reprezentanți ai autorităților locale, regionale și naționale, firme și agenți economici, organizații care sprijină dezvoltarea afacerilor, dar și rezidenți din regiunea transfrontalieră.

Conferința va începe vineri, la ora 12.00, la Sala CEDO a sediului CCIAT din Piața Victoriei. Vor participa reprezentanți ai comunității de afaceri transfrontaliere, potențiali angajatori, reprezentanți ai unor instituții publice locale și regionale, reprezentanți ai grupului țintă, mass-media.

banner 970 x 250