Un pistol cu bile compromite șansele lui Mirel Pascu la Primăria Bocșa!

Percheziții și audieri în dosarul DIICOT privind trucarea concursurilor pentru obținerea de permise portarmă l-au vizat astăzi și pe Mirel Pascu, fostul primar al orașului Bocșa și posibilul candidat al PSD pentru alegerile locale de anul viitor.

Mirel Pascu, social-democratul considerat unul dintre principalii contracandidați ai lui Eugen Cismăneanțu în cursa pentru alegerile locale de vara viitoare, apare în dosarul instrumentat de DIICOT și DGA. Acesta neagă orice ilegalitate în ceea ce privește faptele sale și consideră mai degrabă că implicarea lui în anchetă are un scop politic.

„Am fost sunat de soția mea în timp ce mă deplasam la locul meu de muncă din Timișoara. Mi-a spus că sunt niște domni de la DGA care vor să facă o percheziție. M-am întors către Reșița și, în timp ce eram la Șag, am fost sunat de directorul instituției la care lucrez să îmi spună că mă caută două persoane de la Parchet. Am vorbit cu una dintre ele și i-am așteptat pe ofițeri într-o benzinărie. Mi-au spus că vor să îmi percheziționeze mașina, lucru pe care l-au și făcut. Ulterior ne-am deplasat la Bocșa, unde mi-au percheziționat casa, deși eu le-am spus că nu sunt vânător și că nu am nicio armă de vânătoare sau de alt fel. Singura mea legătură cu acest dosar este un pistol cu bile pe care l-am achiziționat cu foarte mult timp în urmă, mai exact în perioada în care eram primarul orașului Boșca, pistol pe care l-am deținut legal și pentru care am urmat cursul necesar obținerii permisului pentru o astfel de armă. Acest pistol a fost predat de mine acum vreun an și jumătate la Serviciul Arme Caraș-Severin pentru că îmi trebuia reînnoită autorizația și am considerat că nu mai am nevoie de acest pistol pe care nu l-am folosit.

Mi se pare stupid ceea ce mi se întâmplă, dar poate că nu e deloc surprinzător, având în vedere că urmează alegerile locale și s-a vehiculat deja în spațiul public candidatura mea pentru Primăria Bocșa. Probabil că scoaterea mea din joc este adevărata miză a prezenței mele la sediul DIICOT Caraș-Severin”, a declarat Mirel Pascu pentru expressdebanat.ro.

La această oră dă explicații în fața procurorilor Radu Ștefan, șeful Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din IPJ Caraș-Severin. Un alt nume greu în dosar este Nicolae Cernea, fostul șef al aceluiași serviciu, actualul director al societății comerciale din Caransebeș care se ocupa de cursurile pentru obținerea permiselor de portarmă.

UPDATE, ora 22.20

Radu Ștefan a fost reținut pentru 24 de ore în urma audierilor, potrivit avocatului său, Cosmin Bolosin. I se aduc mai multe acuzații, spune acesta, printre care aderare la un grup infracțional organizat, luare și dare de mită, precum și alte infracțiuni, cum ar fi cea de fals. „Mâine dosarul va fi înaintat Tribunalului Caraș-Severin cu propunere de arestare preventivă”, a declarat apărătorul lui Radu Ștefan.

Până acum au fost reținute 3 persoane, însă audierile continuă.