EXCLUSIV. Prefectul Lupu, sub control judiciar: „Nu am nicio legătură cu obținerea pe căi ilegale a unor permise de portarmă”

În mega dosarul DIICOT în care sunt anchetate fapte deosebit de grave ce privesc regimul armelor și munițiilor, precum și fapte de corupție a fost audiat astăzi chiar și prefectul de Caraș-Severin, Matei Lupu.

Oficial, prefectul Matei Lupu este acuzat de comiterea infracțiunii de instigare la abuz în serviciu. Surse neoficiale spun că procurorii DIICOT au clădit acuzația pe baza unor interceptări telefonice.

După audieri, față de Matei Lupu s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

leader board 728 x 90 px

Contactat de Express de Banat, acesta a răspuns acuzațiilor ce i se aduc. „Nu am absolut nicio legătură cu verificările, cu ancheta legată de ceea ce am văzut în presă, de obținerea pe căi ilegale a unor permise de portarmă. Am răspuns întrebărilor anchetatorilor și las organele de cercetare penală să soluționeze acest dosar. Mă consider nevinovat, nu am săvârșit nicio faptă de instigare la abuz în serviciu și mâine mă voi prezenta la locul de muncă, nefiindu-mi interzis acest lucru. Singura interdicție este aceea de a părăsi țara”, a declarat Matei Lupu pentru expressdebanat.ro.

În timp ce audierile continuă la sediul DIICOT Caraș-Severin, la ora redactării acestui articol prefectul Matei Lupu se afla acasă, relaxat, în fața televizorului.

CITEȘTE ȘI: Grup infracțional, arme folosite ilegal, șpagă și informații nepublice vândute oamenilor cu influență!