Un oraș din Caraș-Severin e prea sărac pentru a asigura transport public în weekend!

transloc bocsa

Un singur microbuz, închiriat și ăla, asigură transportul public pentru cetățeni, dar chiar și acesta e prea costisitor să circule zilnic!

Directorul SC Transloc Bocșa, firmă a Consiliului Local, a venit în fața aleșilor locali pentru a le solicita să aprobe retragerea de pe traseu, în zilele de sâmbătă și duminică, a singurului microbuz care face transport public de persoane în oraș și renunțarea la serviciile a doi șoferi. Motivul?! „Nu avem bani! Avem costuri mari și încasări foarte mici. La sfârșit de săptămână avem câte 30 de călători. Propun să renunțăm la transport public în zilele de sâmbătă și duminică, pentru că nu avem călători, și să trecem doi șoferi în șomaj. Nu mă pot descurca altfel. Dacă ne ia microbuzul firma de la care îl avem închiriat, s-a terminat cu transportul public în Bocșa! Dacă nu facem ceva, o să ne închidă ANAF-ul!”, a explicat directorul societății de transport.

Maria Stoica, ales local PSD, s-a opus din start și i-a cerut primarului Mirel Pascu să găsească o soluție: „Să nu avem transport local sâmbăta și duminica și să renunțăm la doi șoferi?! Nu putem lăsa orașul fără transport! Ne sar oamenii în cap! Eu nu votez așa ceva! Trei autobuze noi stau pe dreapta, pe butuci! Sunt sigură că domnul primar poate găsi o soluție.”.

leader board 728 x 90 px

Una de moment a venit de la cel mai experimentat consilier local, Petru Prorocu: transferul a doi șoferi la unul dintre serviciile Primăriei. Variantă agreată și de primarul Mirel Pascu, care însă a dezumflat și mai mult roțile transportului public local: „Nu putem lua nicio măsură concretă atât timp cât avem în derulare acel proiect cu autobuzele. Lăsând la o parte că ar fi trebuit finalizat în doar câteva zile, până la finalul lunii septembrie, trebuie să vedem cine va circula cu ele. Avem două autobuze cumpărate, noi, dar sunt stricate și trase pe dreapta, încă un autobuz second hand e stricat și el. Societatea a închiriat un microbuz ca să asigure cât de cât transportul. Deci noi avem acum trei autobuze care stau pe dreapta și nu putem să luăm nici măcar un microbuz, deși ne-am face treaba cu el. Atât de multă lume merge cu autobuzul la Bocșa că ne e suficient un singur microbuz!”

După ce program, în ce zile sau dacă va mai circula microbuzul închiriat pentru a face transport public în Bocșa se va mai discuta și în zilele următoare. Cât despre autobuzele electrice, patru la număr, e aproape imposibil de spus dacă vor mai veni vreodată. Și la fel de greu e de spus cine va circula cu ele!