Un om de afaceri din Timișoara susține că localul i-a fost închis din răzbunare de noua conducere a primăriei

beraria 7001
explo 1000x200

Un om de afaceri din Timișoara susține că un local pe care-l deține în centrul orașului ar fi fost închis din răzbunare de către noua conducere a primăriei, după un incident petrecut în primăvara acestui an la un alt restaurant de-al său. Atunci, Ana Munteanu, consilier local USR, a descins cu jandarmii pentru a demonstra că nu se respectă măsurile împotriva Covid-19.

Acuzații grave la adresa noii conduceri a Primăriei Timișoara. Dan Dinu, un om de afaceri din Timișoara, se plânge de faptul că localul pe care-l deține în Piața 700, Berăria 700, ar fi fost închis de către polițiștii locali la ordinul celor din USR. Asta după ce în primăvara acestui an un incident petrecut într-un alt restaurant de-al său a făcut înconjurul țării. Concret, Ana Munteanu, consilier local USR, a descins cu mascații în local, pentru a demonstra că nu se respectă măsurile împotriva Covid-19 impuse la acea dată.

Într-o perioadă marcată de un vârf pandemic ce lovește atât în sănătate, cât și în economia națională, primarul Timișoarei a decis, în același spirit neo-marxist, USR-ist, continuarea activității începută de colega sa de partid Ana Munteanu, de care în primăvara acestui an se dezicea, negând cu vehemență orice implicare. Domnul Dominic Samuel Fritz a decis în data de 04.10.2021 suspendarea activității societății noastre Del Corso Family SRL, la punctul de lucru Berăria 700, pentru 15 zile de la data comunicării dispoziției sale. Dispoziția a fost comunicată în data de 12.10.2021. ora 14.00. Primarul a emis această dispoziție după ce am atenționat instituțiile abilitate care au avut rol consultativ (Direcția Poliției Locale Timișoara, Serviciul Inspecția Comercială) că orice acțiune de suspendare este un abuz, câtă vreme nu sunt îndeplinite condițiile legale pentru luarea acestei măsuri. Astfel, măsura a fost dispusă ca urmare a tulburării liniștii publice după ora 22.00 prin programul de muzică tradițional românească. Normele legale oferă această posibilitate doar în situația în care abaterea s-ar fi repetat, însă societatea noastră a fost sancționată doar o singură dată”, a explicat Dan Dinu.

În aceste condiții, omul de afaceri timișorean a anunțat că a atacat în instanță decizia privind suspendare activității. De asemenea, Dan Dinu a solicitat și recuperarea prejudiciului suportat de societate în urma acestei acțiuni, „prejudiciu ce dorim a fi recuperat din patrimoniul personal al domnului Dominic Samuel Fritz, ca și persoană responsabilă cu emiterea acestui act. Pe această cale îi solicităm domnului primar să își asume în mod public suportarea acestui prejudiciu, fără implicarea bugetului local”.

Pe de altă parte, Poliția Locală Timișoara a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, faptul că în cazul a trei societăți comerciale, printre care și SC Del Corso Family SRL, s-a decis suspendarea activității pe o perioadă cuprinsă între zece și 30 de zile, din cauza tulburării liniștii locuitorilor în mod repetat.

În ceea ce privește restaurantul din Piața 700, acesta a fost sancționat de două ori pentru gălăgie, în luna mai și în luna august. Firma care îl deține mai are și alte sancțiuni pentru lipsa acordului pentru terasele de pe str. Gheorghe Lazăr și Piața Unirii. Menționăm că Poliția Locală Timișoara nu face decât să aplice legea, cel mai relevant barometru fiind populația. De la începutul acestui an, dar în special pe timpul verii, au fost înregistrate la Poliția Locală Timișoara peste 150 de sesizări cu privire la tulburarea liniștii publice în zone de locuințe, prin muzica la intensitate mare pe terase, în cluburi ori la societăți comerciale ce au ca domeniu de activitate alimentația publică. Ca urmare a acestor sesizări, au fost efectuate verificări în teren, fiind aplicate conform Legii 61/1991 republicată, 236 sancțiuni pe această linie, atât la persoane fizice, cât și la persoane juridice”, a informat Poliția Locală Timișoara.