„Nu vom face diferență între cei imunizați și cei neimunizați”. Explicațiile rectorului UMF din Timișoara

umf

Rectorul Universității de Medicină din Timișoara spune că nu va condiționa intrarea la cursuri a studenților neimunizați împotriva Covid-19. Toți cei care au potențiale simptome de boală sunt testați gratuit în laboratorul instituției de învățământ superior.

Zilnic, între 50 și 70 de studenți sunt testați gratuit în laboratorul Universității de Medicină din Timișoara, la fel și cadrele didactice care au o stare, spune rectorul UMF, pe care nu și-o pot explica, de oboseală, subfebrilitate, fie un simptom de răceală, cu atât mai multe semne de Covid.

În universitate, gradul de imunizare este unul ridicat: 90% din personal este vaccinat, iar în rândul studenților – în jur de 70%.

„Eu cred că legile unei țări trebuie respectate și Constituția țării și dacă ne-am asumat un sistem democratic atunci trebuie să ne ținem de el, fiindcă acel sistem democratic s-a instaurat cu sânge și avem datoria să îl respectăm în continuare. Evident că nu putem face diferențe între cetățeni, că sunt români sau membri ai altor state care își desfășoară activitatea de formare în educația lor și nu suntem dispuși să facem acest lucru. Credem că dreptul la educație nu trebuie îngrădit, credem că trebuie să tratăm oamenii la fel indiferent de credința lor, de orice diferențe ar fi între noi, pentru că trebuie să ne acceptăm așa cum suntem și nu vom face absolut nicio diferență între cei imunizați sau neimunizați. Vom respecta măsurile de protecție și vom face acel triaj epidemiologic. Dacă e bolnav, îl vom testa și nu îl vom lăsa să intre în grupul de studenți, de cadre didactice, dar fără a face diferențe între oameni.”, a declarat rectorul UMF.

CITEȘTE ȘI: Studenții mediciniști din Timișoara, chemați din nou să fie voluntari în spitalele Covid

upt 1000x100