Elevii din Timișoara care au realizat o aplicație ce combate știrile false, premiu important la un concurs european

echipa si profa
timisoara capitala 2023

Cei trei elevi din Timișoara care au realizat o aplicație pentru identificarea știrilor false au reușit să obțină un premiu important la concursul european la care au participat. Echipele finaliste au fost formate din liceeni din șase țări.

O performanță demnă de toată lauda a fost obținută de trei elevi din Timișoara, înscriși la Colegiul Național „C.D. Loga”. Este vorba de Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, coordonați de profesoara Renata Boar. Aceștia au participat joi la finala competiției europene „EU Code Week Hackathons Final” și s-au clasat pe locul al doilea.

Echipele finaliste au fost formate din liceeni din Grecia, Letonia, Romania, Slovenia, Irlanda și Italia. Elevii, în număr de trei (clasa a XI-a) au realizat o aplicație pentru identificarea știrilor false, dar și a paginilor de Internet ce conțin viruși. Echipa câștigătoare a locului I este din Slovenia. Felicitări!”, a transmis Inspectoratul Școlar Timiș.

Cuib de vise 1000x100

EU Code Week este un proiect complex dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene, susținut de o comunitate de specialiști care să îi inspire spre inovație. Acest proiect se adresează în special elevilor de liceu pasionați de tehnologie, comunicare, marketing și cu abilități de muncă în echipă.

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/