Gata cu știrile false. Trei elevi din Timișoara își prezintă aplicația la un concurs european

echipa si profa

România este reprezentată în finala unui concurs dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene de trei elevi ai Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara. Aceștia au realizat o aplicație online care combate știrile false.

O performanță remarcabilă a fost obținută de trei elevi ai Colegiului Național „C.D. Loga” din Timișoara. Aceștia au reușit să se califice în finala europeană a competiției EU Code Week 2021, în care vor reprezenta România.

EU Code Week este un proiect complex dedicat tinerilor din țările Uniunii Europene, susținut de o comunitate de specialiști care să îi inspire spre inovație. Acest proiect se adresează în special elevilor de liceu pasionați de tehnologie, comunicare, marketing și cu abilități de muncă în echipă.

În acest an, din România s-au înscris la concurs 78 de participanți. După etapele de selecție, trei echipe s-au calificat și au participat în finala națională organizată online sub formă de hackaton. Concursul a durat 24 de ore și a avut ca temă realizarea unui proiect – aplicație online care să combată știrile false.

Timișoara a fost reprezentată în această competiție de echipa Colegiului Național „C.D. Loga”, care a și câștigat finala națională, respectiv calificarea la faza europeană. Echipa este forma din Vlad Pintea, Iulian Rotaru și Ioana Satmari, elevi în clasa a XI-a, specializarea Matematică-Informatică, coordonați de profesoara Renata Boar.

Elevii timișoreni au dezvoltat o extensie gratuită, denumită NoLies, simplu de instalat și utilizat, disponibilă pentru toate browser-ele și toate sistemele de operare. Extensia este adaptată inclusiv pentru uzul persoanelor cu deficiențe de vedere sau al persoanelor dislexice.

Etapa europeană este programată în data de 14 octombrie și se va desfășura online.

 

pitch faza nationala 2

pitch faza nationala 1

upt 1000x100