Un nou proiect, pentru siguranța cărășenilor!

Situațiile de urgență de la nivelul Reșiței, dar și din restul județului vor fi gestionate mult mai eficient prin noul proiect implementat în cadrul Programului IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

Membrii echipei din cadrul proiectului „Flood Prevention – For Better Life Quality” („Prevenirea inundaţiilor – Pentru o calitate mai bună a vieţii”) s-au întîlnit la sfârșitul săptămânii trecute cu reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic”. În cadrul întâlnirii, aceștia au abordat mai multe aspecte pentru îmbunătățirea sistemelor de alarmare la nivel de județ.

De asemenea, s-au pus în discuție și metodele prin care situațiile de urgență pot fi gestionate mai eficient pentru evitarea tragediilor de orice fel. În cadrul întâlnirii s-au discutat și mai multe aspecte cu privire la specificaţiile proiectării sistemului de alarmare în situaţii de urgenţă a municipiului Reşiţa. În vizor au intrat, pe lângă Reșița, şi cartierele aparţinătoare. De asemenea, sistemele de alarmare de la nivel județean vor fi conectate la sistemul naţional.

Obiectivul general pe care acest proiect îl vizează este îmbunătăţirea calităţii vieţii în regiunea transfrontalieră şi regiunea Dunării. Acest lucru se va realiza prin creşterea nivelului de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi de pregătire în Reşiţa şi Kikinda. De asemenea, se are în vedere și creşterea posibilităţilor tehnice şi umane angrenate în domeniul situaţiilor de urgenţă.