Mutare de sediu cu scandal și gust amar pentru administrația locală!

Debutul de săptămână s-a dovedit a fi extrem de nefast pentru angajații Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița din Oravița, după ce aceștia au aflat că vor fi mutați fără vreo explicație în altă localitate.

Potrivit Hotărârii nr. 4 din 24 aprilie, luată de Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva, adresa sediului Administrației Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița s-a schimbat de la Oravița la Sasca Română. Vestea i-a supărat pe angajați, care, deși s-au abținut să facă vreo declarație publică pe această temă, se gândesc de acum la drumurile pe care vor trebui să le bată de două ori pe zi.

Mai mult decât atât, angajații nu au primit vreo explicație pe această temă. Solicitarea schimbării adresei administrative a fost făcută de către Administrația Parcului Național Cheile Nerei-Beușnița, dar cei care conduc forul au refuzat să discute cu reprezentanții mass-media.

Decizia îi nemulțumește și pe reprezentanții Primăriei Oravița, întrucât aceștia alocă resurse importante dezvoltării turismului. „Consider că era firesc ca sediul să rămână în oraș, deoarece aici sunt importante locații turistice și doar prin colaborare puteam să contribuim la dezvoltarea turistică a zonei”, a declarat edilul-șef Dumitru Ursu pentru www.expressdebanat.ro.

Tot la capitolul desființări sau schimbări de sediu, reamintim că, recent, Episcopia Caransebeșului a luat decizia să desființeze Protopopiatul din Oravița, unul cu o valoare istorică deosebită, și să îi mute sediul la Moldova Nouă.