O istorie de 275 de ani renaște la Slatina Timiș!

Un monument istoric de patrimoniu, cu o istorie de aproape trei sute de ani în spate, a intrat în atenția autorităților cărășene. Biserica romano-catolică din Slatina Timiș va renaște după implementarea acțiunilor de restaurare și reabilitare pe care oficialii locali le au în plan.

Biserica din Slatina Timiș este un adevărat monument istoric care datează încă de la 1739 și, începând din vara acestui an, își va regăsi frumusețea și gloria apusă în trecerea timpului. Proiectul de reabilitare este unul cât se poate de amplu, pus la cale de Consiliul Local Slatina Timiș în parteneriat cu Dieceza romano-catolică din Timișoara.

Lucrările de restaurare vor începe cu reparațiile necesare la acoperișul monumentului istoric, precum și la rețeaua de încălzire termică. Pe agenda anului viitor se numără lucrările pentru renovarea interiorului locașului de cult și, de asemenea, vor fi reabilitate picturile care datează încă de la ridicarea monumentului.

,,Vom demara lucrările anul acesta și sperăm ca anul viitor să finalizăm reabilitarea bisericii romano-catolice care va fi un punct de atracție turistică. Sper să poată fi introdusă în circuitul turistic. Fondurile pentru reabilitare sunt doar de la bugetul local și din sponsorizări”, a explicat Gheorghe Roma, primarul comunei Slatina Timiș.

Valoarea totală la care se ridică lucrările de reabilitare a bisericii romano-catolice este de 500 de mii de lei.

Foto: catholica.ro