Un nou operator de transport public este așteptat la Moldova Nouă

Îmbunătățiri majore se anunță atât în privința programului de călătorii pe raza orașului de la malul Dunării, cât și în privința rutelor, odată cu venirea unui nou operator de transport public la Moldova Nouă.

Odată cu plecarea companiei Delphi din urbea condusă de Adrian Torma au început să apară și problemele legate de transportul public, activitatea actualului transportator, al cărui contract a expirat, fiind în strânsă legătură cu activitatea gigantului american. În prezent, potrivit celor detaliate de edil, transportul public a fost din nou scos la licitație. În curând va exista un nou program de călătorii pe raza orașului Moldova Nouă cu scopul de a completa acele lucruri care nu s-au făcut în trecut sau care nu au fost respectate de actualul operator.

„Actualmente, de exemplu, transportul public pentru elevi nu arată foarte bine, însă, pe noul contract, lucrurile sunt bine aranjate. Probleme erau pe anumite rute care legau Moldova Nouă, Cartierul Boșneag și Orașul Nou de Măcești, Moldovița și Boșneag-Valea Mare. De ce? Pentru că acestea nu erau corelate nevoilor cetățenilor”, a subliniat primarul pentru expressdebanat.ro.

Mai mult decât atât, Torma spune că, pe lângă faptul că nu exista o corelare cu nevoile reale ale cetățeanului, administrația publică locală nu deținea pârghiile necesare prin care să impună transportatorului modificarea rutelor într-o formă care să aducă beneficii cetățenilor deoarece „eram în perioada de prelungire a contractului”.

Cu noile rute stabilite pe noul plan, edilul-șef spune că au fost eliminate lucrurile care nu erau în regulă, însă cel mai important lucru este că „am lăsat portițe deschise ca, pe viitor, în funcție de nevoile cetățenilor, evident, la o monitorizare a noastră sau o reclamație din partea lor, să putem modifica programul exact în funcție de necesitățile cetățeanului”.

Prețurile practicate de noul operator de transport public vor fi stabilite printr-o hotărâre a Consiliului Local, iar categoriile speciale de cetățeni (pensionarii, oamenii cu handicap, elevii, persoanele cu ajutor social) vor beneficia de anumite subvenții, sigur, în limitele permise de lege.